Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 07:51

Μεσσηνία: Σύσκεψη για τη διαχείριση της Σαπιέντζας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σύσκεψη για τη διαχείριση της Σαπιέντζας

Η διαχείριση της Σαπιέντζας αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο και Παύλο Γκραίκη αντίστοιχα, καθώς επίσης με φορείς και επαγγελματίες της Μεθώνης.

Οι δύο πλευρές, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, συμφώνησαν να αποσταλεί προς τα αρμόδια υπουργεία έγγραφο στο οποίο θα επισημαίνεται η ανάγκη για την αξιοποίηση του χώρου της Σαπιέντζας, καθώς, σύμφωνα με τον Δ. Καφαντάρη, “υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό κείμενο με πρωτοβουλίες, που θα απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε αυτό που θέλει η περιοχή της Μεθώνης, με στόχο την ανάπτυξη”.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν επίσης θέματα συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με τον επαγγελματικό κόσμο, με την επισήμανση εκ μέρους του δημάρχου Πύλου – Νέστορος ότι “επιβάλλεται η κοινή πορεία της αυτοδιοίκησης με τους επαγγελματίες, καθώς στην οικονομία όλοι εμπλέκονται. Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε ως βασικό στόχο την δημιουργία μιας νέας οικονομικής κατάστασης για τον τόπο μας, μέσα από δράσεις που υποστηρίζουμε, ώστε οι νέοι να βρίσκουν εργασία”.

Από την πλευρά του, τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος εκτίμησε ότι “ενωμένοι, αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου”.


NEWSLETTER