Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 14:15

Συνάντηση του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας με την Παν. Κουράκλη

Γράφτηκε από την

Το Δ.Σ του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας μετά από την συνάντηση που είχε την 29/2/2012   με τον Δήμαρχο Καλαμάτας ζήτησε και συναντήθηκε στις 9/3/2012 με την Διευθύντρια της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Κα Παναγιώτα Κουράκλη και της εξέθεσε τα διαχρονικά αιτήματα  των  μηχανικών ελεύθερων  επαγγελματιών σε σχέση με την λειτουργία της υπηρεσίας της  Η συζήτηση ήταν εκτενής και εποικοδομητική και  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των φορέων των μηχανικών με τους εκπροσώπους της πολιτείας για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του νέου θεσμικού  πλαισίου που διέπει το επάγγελμα  μας.

Ο νόμος 4014/11 για τα αυθαίρετα , ο νόμος 403/11 καθώς και τα εκτελεστικά προεδρικά  διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις με τις  μεγάλες τομές τόσο για το ρόλο των  υπηρεσιών δόμησης όσο και για το ρόλο των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών  στους οποίους ανατίθεται εκτός των άλλων και το βάρος του ελέγχου όλων των κατασκευών, σε συνδυασμό με την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας μας  επιβάλλουν σε όλους μας αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και προσαρμογή της παραγωγικότητας μας σε σύγχρονους ρυθμούς.

Σε ότι αφορά στην οικοδομή και στο βαθμό που ο χρόνος αδειοδότησης αποτελεί παράμετρο της ποιότητας του  επενδυτικού κλίματος διαπιστώθηκε ότι είναι δυνατή η τήρηση των προβλεπόμενων  χρόνων.

Επισημάναμε τόσο στον κ. Δήμαρχο όσο και στην Κα Κουράκλη την σπουδαιότητα που έχουν μερικές από τις πάγιες διεκδικήσεις μας και μας ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δήμου να προωθήσει άμεσα τα πιο κάτω:

Συστηματική παρακολούθηση της πορείας έγκρισης των πολεοδομικών σχεδίων των περιοχών Ασπροχώματος –Βέργας –Μαντίνειας-Κηπούπολης

Παραγωγή και Διάθεση στους μηχανικούς ψηφιακού υλικού όπως : σχεδίων πόλεων, πράξεων εφαρμογής, ορίων οικισμών, χαρακτηρισμούς οδών, αρχαιολογικών χώρων, περιοχών natura,  τροποποιήσεων σχεδίων ,καθορισμούς οικ. γραμμών  κ.λ.π

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΙΡΗΝΗ  ΜΟΥΝΤΑΝΕΑ                                   ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣ