Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 18:36

Ερώτηση Δημήτρη Οικονομάκου για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Δημήτρη Οικονομάκου για τη Μαραθόλακκα

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τη μεταφορά των λυμάτων της Μαραθόλακκας στο βιολογικό καθαρισμό έκανε την περασμένη Τρίτη ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης “στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή αν υπάρχει η σκέψη ή η πρόθεση για μεταφορά των υγρών λυμάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων που γίνεται στη Μαραθόλακκα στο βιολογικό καθαρισμό των αστικών λυμάτων της Καλαμάτας”. Και προσθέτει πως οι ίδιοι “υποστηρίξαμε ότι η συλλογή των υγρών αποβλήτων πρέπει να γίνεται από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα και να πηγαίνουν στις κατάλληλες μονάδες, έτσι ώστε να ελαττωθεί σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα με τις οσμές και τη μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος”. Καλεί μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση “τα σωματεία, τους φορείς, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιδράσουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής όπου τα λύματα θα καταλήγουν στη θάλασσα. Να απαιτήσουμε τα λύματα να μην πέφτουν στον Ταΰγετο και να μεταφερθούν σε κατάλληλους εξουσιοδοτημένους χώρους με ευθύνη του αναδόχου της επεξεργασίας των απορριμμάτων”.

Σημειώνει ακόμη ότι “το ίδιο πρέπει να γίνεται και με το υπόλειμμα ώστε να μην παραμένει στον Ταΰγετο ρυπαίνοντας το περιβάλλον”. Και υπενθυμίζει ότι “σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί η εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα είναι υποχρεωμένη να απομακρύνει το υπόλειμμα σε κατάλληλα αδειοδοτημένους χώρους”.

Τέλος η ανακοίνωση καταγγέλλει ότι “η απάντηση της δημοτικής αρχής δεν ήταν ξεκάθαρη, θα λέγαμε ότι από την απάντηση που μας έδωσε έχει την πρόθεση να μεταφέρει τα υγρά απόβλητα -καθώς και το πρόβλημα- από τη διαχείριση των απορριμμάτων στο βιολογικό καθαρισμό”, ενώ “ο βιολογικός καθαρισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τέτοιου είδους λύματα”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER