Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 09:51

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για απόβλητα Μαραθόλακκας

Γράφτηκε από την

 

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας δεν θα επιτρέψει να μεταφερθούν στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας τα υγρά απόβλητα από τα σκουπίδια της Μαραθόλακκας.

Την κατηγορηματική αυτή δέσμευση διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου, καθώς -όπως σημειώνει- “τα συγκεκριμένα λύματα, από μετρήσεις που γνωρίζουμε, φέρουν cod από 9.250-55.000, τη στιγμή που ο βιολογικός μπορεί να δεχτεί από βοθρολύματα cod από 1.000-3.000. Τα συγκεκριμένα λύματα καταστρέφουν τη βιομάζα με συνέπεια αυτά να καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα”.

Στην ίδια ανακοίνωση, το σωματείο -αφού τονίζει ότι “η επιστήμη και η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις, μόνο που αυτές κοστίζουν”- απευθύνει πρόσκληση “σωματεία και φορείς να αντιδράσουν, ώστε να αποτρέψουμε τους όποιους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του περιβάλλοντος”.

Ζητεί δε “να αναλάβει ο εργολάβος της διαχείρισης των απορριμμάτων το κόστος της μεταφοράς των λυμάτων σε αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας αυτών των λυμάτων και να μην τα εναποθέτει ούτε στον Ταΰγετο ούτε στα ρέματα και τα ποτάμια και φυσικά ούτε στον βιολογικό”.