Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 18:32

Εκδικάζονται αύριο τα ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Εκδικάζονται αύριο τα ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Εκθετη είναι η δημοτική αρχή Τριφυλίας απέναντι στους 25 περίπου συμβασιούχους – παρατασιούχους καθαριότητας, τα ασφαλιστικά μέτρα των οποίων, με τα οποία ζητούν τη συνέχιση της εργασίας τους στο δήμο είναι προγραμματισμένο να εκδικαστούν αύριο στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, μετά από συνεχείς αναβολές.

Παρά τη ρητή υπόσχεση που δόθηκε τόσο στους ίδιους όσο και στις παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων από τη δημοτική αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Σεπτέμβρη ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει νέα συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί το θέμα τους, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Να θυμίσουμε ότι από την αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα από το δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Μπακούρο είχε κατατεθεί η πρόταση να συζητηθεί το θέμα, ενώ στην αίθουσα παρευρίσκονταν και αρκετοί συμβασιούχοι. Η πρόταση αυτή δεν πέρασε, αντιθέτως πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας η πρόταση του αναπληρωτή δημάρχου Γιάννη Μερκούρη ότι για να συζητηθεί το θέμα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους και τα οικονομικά στοιχεία, κάτι που εκείνη τη στιγμή δεν είχαν. Ο κ. Μερκούρης –που αναπλήρωνε το δήμαρχο που απουσίαζε από τη συνεδρίαση- σημείωσε τότε πως μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα έχει γίνει αυτή η συνεδρίαση. Μέχρι και χθες δεν είχε γίνει πάντως τέτοιο συμβούλιο, ούτε και πρόσκληση είχε βγει. Ετσι έμεινε μόνο η υπόσχεση προς τους εργαζόμενους και τις αντιπολιτεύσεις…

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER