Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 16:42

Ξεκίνησε η αντικατάσταση των λαμπτήρων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ξεκίνησε η αντικατάσταση των λαμπτήρων στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση των λαμπτήρων συμβατικής τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού με νέους τύπου Led στο Δήμο Καλαμάτας. Το έργο εκτιμάται πως θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η “Πρωτεύς” ΑΤΕΕ, ενώ η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δήμο αντιστοιχεί σε ποσό 5.798.710 ευρώ, για την πραγματοποίηση του έργου “Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας”.

Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εισάγει καθολικά την τεχνολογία των Led. Σε λίγους μήνες, όλα τα φωτιστικά σώματα του δήμου, περί τα 15.000, θα έχουν αντικατασταθεί, ενώ μεγάλο μέρος του έργου θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την άνοιξη.

Ο δήμος προσδοκά ότι μετά την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων σε όλη σχεδόν την περιφέρειά του, η εξοικονόμηση θα ανέλθει σε πάνω από 70% της καταναλισκόμενης σήμερα ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανάδοχος εταιρεία θα έχει καθολικά την ευθύνη λειτουργίας και παρακολούθησης του όλου έργου για μια δεκαετία και ο δήμος θα γλιτώσει από τις δαπάνες για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού.
Στη σύμβαση υπάρχει προαίρεση, η οποία αναφέρει ότι εφόσον ο δήμος μείνει ικανοποιημένος, μπορεί μονομερώς να παρατείνει για 5 ακόμη έτη τη σύμβαση για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν και δύο συστήματα πληροφορικής, τα οποία θα δημιουργήσουν μία πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα ελέγχεται εξ αποστάσεως εάν έχει καεί μία λάμπα σε κάποιο σημείο. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για τηλεδιοίκηση και τηλεπαρακολούθηση πολλών σημείων δημοτικού ενδιαφέροντος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER