Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 17:03

Βολές Νίκα κατά Περιφέρειας για πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης

Γράφτηκε από τον
Βολές Νίκα κατά Περιφέρειας για πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης

Την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου επέκρινε δριμύτατα χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για το γεγονός ότι δεν έχει εκδώσει την πρόσκληση για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ώστε να προχωρήσουν η μονοδρόμηση - ανάπλαση της Ναυαρίνου και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις μέσα στην πόλη.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι στο δήμο έχουν συνεχείς υποσχέσεις πως έρχεται η πρόσκληση, και εξέφρασε το φόβο του μήπως τελειώσει η δημοτική θητεία και η πρόσκληση δεν έχει έρθει. Μάλιστα, είπε ότι απεύχεται να χρησιμοποιείται αυτό για πολιτικούς λόγους.

Ειδικότερα, σε ερώτησή μας για την καθυστέρηση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Π. Νίκας απάντησε ότι “από πλευράς δήμου δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα” - και παρατήρησε με νόημα: “Η Καλαμάτα ως η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου δικαιούται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι πόλη όπου θα γίνουν έργα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν μας τα χάρισε κανένας. Είμαστε η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, δεν έγινε καμιάς μορφής εξυπηρέτηση”.

Ενημέρωσε πως “ο Δήμος Καλαμάτας είναι απολύτως έτοιμος μελετητικά. Είμαστε έτοιμοι στη Ναυαρίνου, σχεδόν έτοιμοι στην πλατεία 23ης Μαρτίου, το γραφείο του κ. Αλμπάνη έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για την πλατεία Υπαπαντής και είμαστε 100% έτοιμοι στην οδό Πλαστήρα προς τον Κορδία”.

Πληροφόρησε ότι “περιμένουμε το οκέι, την πρόσκληση από την Περιφέρεια” - και επικρίνοντας δριμύτατα την περιφερειακή αρχή, σημείωσε: “Πώς θα έχουμε απορρόφηση; Δεν ξέρω τι γίνεται από πλευράς Ναυπλίου ή Αργους. Νομίζω ότι και αυτοί προσπαθούν κι έχουν κάνει βήματα. Εχουμε υποσχέσεις συνεχώς, πως έρχεται η πρόσκληση κι έρχεται η πρόσκληση. Φοβάμαι μήπως τελειώσει η θητεία μας και δεν έχει έρθει η πρόσκληση. Απεύχομαι να χρησιμοποιείται αυτό για πολιτικούς λόγους. Είναι χρήματα της Ε.Ε., 9,5 εκ. ευρώ, δεν είναι χρήματα κανενός. Και η πόλη δικαιούται να ξεκινήσουν τα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Δεν παίζουμε μ’ αυτά”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER