Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 08:41

Ξεκινούν έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο Μεσσήνης

Τάξη στην αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή Μεσσήνης, καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινά ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο τον καλλικρατικό δήμο.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μπρατσιάκος ξεκαθάρισε χθες στην "Ε" ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην κατάληψη δημόσιου χώρου. Κάλεσε λοιπόν τους καταστηματάρχες πριν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους «να επικοινωνούν με το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του δήμου, προκειμένου να πάρουν την απαιτούμενη άδεια καταβάλλοντας το αντίστοιχο τίμημα».
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι οι καταστηματάρχες «σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα», καθώς «στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν ο δήμος θα διενεργήσει ελέγχους με τη Δημοτική Αστυνομία και θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται από το νόμο». Προειδοποίησε δε ότι «τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά» και η δημοτική αρχή αποφασισμένη να βάλει «τα πράγματα σε τάξη».
Εξάλλου, ο κ. Μπρατσιάκος τόνισε ότι το αντίτιμο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι πολύ χαμηλό στην περιφέρεια του δήμου (8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο), ενώ στη Μεσσήνη είναι «15 ευρώ για τις ομπρέλες και 30 ευρώ για τα στέγαστρα».
Σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις από μαγαζάτορες στα χωριά του δήμου, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το τίμημα υποστηρίζοντας ότι δεν βγαίνουν οικονομικά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε: «Δεν είναι σωστό αυτό που λένε, είναι ελάχιστα αυτά που θα πληρώνουν για ενοίκιο. Οπως προείπα, είναι 8 ευρώ το τετραγωνικό. Αν δηλαδή κάποιος επιθυμεί να νοικιάσει 20 τετραγωνικά, θα δίνει 150 ευρώ το χρόνο. Αρα δεν είναι λογικό αυτό που λένε ότι "δεν βγάζω τα έξοδά μου"».


NEWSLETTER