Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 09:18

Η τακτική της Ν.Δ. με τους “γαλάζιους” δελφίνους: Δύσκολο το παζλ για τη διαδοχή του Νίκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η τακτική της Ν.Δ. με τους “γαλάζιους” δελφίνους: Δύσκολο το παζλ για τη διαδοχή του Νίκα

 

 

Τη στενωπό της διαδοχής του καλείται να διασχίσει "αναίμακτα" ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστος και χωρίς ενδοπαραταξιακά ή εσωκομματικά εμπόδια την προεκλογική του εκστρατεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αρωγούς σε αυτή την προσπάθειά του θα έχει τόσο τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς η Πειραιώς επιθυμεί εκλογική νίκη πάση θυσία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα ζητηθεί από όλους τους “γαλάζιους” δελφίνους να προβούν σε δημόσια δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Νίκα και παράλληλα να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν τη δεύτερη Κυριακή τον νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ανεξάρτητα όμως από τις εξελίξεις και τις προσδοκίες, τόσο η ηγεσία της Πειραιώς όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν ξεκαθαρίσει προς όλους τους δελφίνους ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν κανέναν στην κούρσα διαδοχής του κ. Νίκα. Ετσι, το φίδι από την τρύπα καλείται να το βγάλει ο κ. Νίκας ορίζοντας αρχικά το χρόνο συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης και πιθανά στη συνέχεια τη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας. Οσον αφορά τη διαδικασία, αν και κανένας δεν γνωρίζει τις προθέσεις του κ. Νίκα, η πιθανότητα να δώσει το δαχτυλίδι σε κάποιον ενδιαφερόμενο συγκεντρώνει ολοένα και λιγότερες πιθανότητες, αφού μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να έστρεφε τους υπόλοιπους δελφίνους εναντίον του. Από εκεί και πέρα κανένας δεν είναι σήμερα σε θέση να προβλέψει ούτε το χρόνο που θα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα ούτε αν η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας θα περιοριστεί στο στενό πλαίσιο της παράταξης. Το μόνο σίγουρο αυτή τη χρονική στιγμή είναι ότι η αβεβαιότητα αφενός τροφοδοτεί υπέρμετρα τη φιλοδοξία του κάθε δελφίνου και αφετέρου διογκώνει τον κίνδυνο διάσπασης της παράταξης με απρόβλεπτες σε αυτή την περίπτωση επιπτώσεις όχι μόνο στις εκλογές για το δήμαρχο Καλαμάτας αλλά και στην περιφερειακή αναμέτρηση.

Για την ιστορία και μόνο, αφού εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αλλάξουν τόσο οι συμμαχίες όσο και οι συσχετισμοί, μέχρι σήμερα ενδιαφέρον να είναι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας έχει εκδηλώσει ανοιχτά από τη δημοτική ομάδα η Μαρία Οικονομάκου και από τον ευρύτερο χώρο της αυτοδιοίκησης η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Στενά παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να ανακοινώσουν τη "σωστή στιγμή" ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης και οιαντιδήμαρχοι Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτα Ντίντα, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης. Αντιθέτως ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος φαίνεται ότι προτιμά να είναι υποψήφιος βουλευτής. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας θέλει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο στελέχη από τη δημοτική του ομάδα αλλά οι τελευταίοι προβληματίζονται και θεωρούν δύσκολη την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια, καθώς πρέπει να κυνηγήσουν σταυρούς και στις αχαρτογράφητες περιοχές εκτός του Δήμου Καλαμάτας.

Θ.Λ.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER