Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 16:46

Ευθύνες για τη δακοκτονία ζήτησε ο Αθανασόπουλος

Γράφτηκε από τον
Ευθύνες για τη δακοκτονία ζήτησε ο Αθανασόπουλος

 

Ευθύνες στην Περιφέρεια επέρριψε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στη Μεσσήνη Γιώργος Αθανασόπουλος για το σοβαρό πρόβλημα από τον δάκο στην φετινή ελαιοπαραγωγή του δήμου, στο οποίο έγινε αναφορά από πολλούς προέδρους κοινοτήτων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, ίσως και 100% σε κάποιες περιοχές” υποστήριξαν οι πρόεδροι που μίλησαν, σημειώνοντας ότι ενώ ήταν γνωστό το πρόβλημα και είχε επισημανθεί ήδη από τις αρχές Μαΐου, η δακοκτονία ξεκίνησε πολύ αργά, στο τέλος Ιουλίου. “Η παραγωγή χάθηκε, υπάρχουν κάτοικοι που απειλούν με μηνύσεις” επισήμαναν οι πρόεδροι που μίλησαν.

Την ευθύνη την έχει η Περιφέρεια που καθυστέρησε, έδειξε απροετοίμαστη, θα έπρεπε από νωρίς να είχε εκκινήσει τη διαδικασία για τη δακοκτονία, έτσι ώστε τον Μάιο να ήταν έτοιμη να την εφαρμόσει” σημείωσε ο Γ. Αθανασόπουλος, ενώ και από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης επισήμανε ότι το Σώμα είχε με ψήφισμά του ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επισπεύσουν τη διαδικασία για τη δακοκτονία.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER