Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 12:08

Συμφωνική ορχήστρα δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Συμφωνική ορχήστρα δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση “Φάρις” - και η πρώτη συναυλία της, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και αρχιμουσικού του Δήμου Αθηναίων Ανδρέα Τσελίκα, θα δοθεί την περίοδο των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Χορού.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χαιρέτισε τη δημιουργία της συμφωνικής, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα βήμα παραπάνω για τη μουσική καταξίωση του Δημοτικού Ωδείου, μετά από 33-34 χρόνια δράσης.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης δήλωσε συγκινημένος και επεσήμανε πως είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το Ωδείο, καθώς η συμφωνική αποτελούσε όνειρο χρόνων, όνειρο ζωής και για άλλους Καλαματιανούς μουσικούς. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι επικοινώνησε μαζί του ο πρώην διευθυντής του Ωδείου Νίκος Ξανθούλης και δακρυσμένος εξέφρασε τη χαρά του, τονίζοντας πως τη δημιουργία της ορχήστρας αυτής την ονειρευόταν και ο ίδιος ως διευθυντής.

Ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ότι στόχο αποτελεί να είναι μια ορχήστρα που θα ανήκει στην πόλη, θα συγκροτείται από ντόπιους μουσικούς και θα την ενισχύουμε. Εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη συναυλία της να είναι τέτοια, που η πόλη να μείνει με ανοιχτό το στόμα. Βεβαίωσε ότι θα αποτελείται απ’ όλα τα όργανα, θα είναι μια πλήρης ορχήστρα, και θα κινείται σε όλο το πλαίσιο του μουσικού φάσματος. Ενημέρωσε πως συμφωνική ορχήστρα στην Ελλάδα έχουν μόνο η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και κάποιες φορές η Πάτρα.

Η καθηγήτρια του Ωδείου Βίκυ Βασιλειάδου επιβεβαίωσε ότι είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων και παρατήρησε πως έχει έρθει η στιγμή για τη Συμφωνική, μετά από 33-34 χρόνια, καθώς έχουν βγει πολλά παιδιά από το Ωδείο που είναι επαγγελματίες μουσικοί. Εξέφρασε την ελπίδα, το έργο της ορχήστρας να είναι αντάξιο των προσδοκιών και να λάμψει κι εκτός της πόλης.

Ο πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης παρατήρησε ότι αποτελεί τιμή για την Επιχείρηση η δημιουργία της συμφωνικής. Και εξέφρασε την ευχή η λειτουργία της να βγει πέρα από τα σύνορα της Μεσσηνίας και της Ελλάδας.