Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 14:33

Αποζημιώσεις από το Δήμο Καλαμάτας για ζημιές σε αυτοκίνητα

Γράφτηκε από τον

Τρεις δημότες πρόκειται να αποζημιώσει ο Δήμος Καλαμάτας με συνολικό ποσό 3.764,80 ευρώ, για τις υλικές ζημιές που υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους με ευθύνη του δήμου σε δύο περιπτώσεις ατυχημάτων.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον εξώδικο συμβιβασμό για την καταβολή των αποζημιώσεων και οι δημότες - ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που παρέστησαν, αποδέχθηκαν το συμβιβασμό και δήλωσαν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν περαιτέρω αξίωσή τους.

Στην πρώτη περίπτωση, στις 16 Μαΐου 2018 στην οδό Σωκράτους, οδηγός απορριμματοφόρου χειριζόμενος τον γερανό προξένησε, λόγω λανθασμένης εκτίμησης πτώση καλωδίων του δημοτικού φωτισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι αποζημιώσεις για την επισκευή των ζημιών είναι 1.240 ευρώ για το ένα και 1.320,60 ευρώ για το άλλο όχημα. Ο οδηγός ήταν με 8μηνη σύμβαση που είχε ανανεωθεί για 2η φορά -η απασχόλησή του διακόπηκε τον Ιούλιο με δικαστική απόφαση- και όπως παρατήρησε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Γιάννης Παπαδόπουλος είχε εμπειρία και ήταν από τους πιο αξιόλογους οδηγούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 από πτώση κολόνας δημοτικού φωτισμού στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το σχολείο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, προκλήθηκαν ζημιές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Το ποσό της αποζημίωσης είναι 1.204,20 ευρώ, όσο ήταν η χαμηλότερη προσφορά που πήρε η ιδιοκτήτρια από συνεργείο για την επισκευή των ζημιών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, “η κολόνα κατέρρευσε από την οξείδωση που είχε υποστεί στη βάση της σε συνδυασμό με την κακοκαιρία την ημέρα εκείνη”.

Γ.Σ.