Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 19:00

Εγχείρημα ανακύκλωσης στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Εγχείρημα ανακύκλωσης θα ξεκινήσει στο Δήμο Τριφυλίας από την Κυπαρισσία, μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από το Δήμο στο σχετικό αίτημά τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιώργο Τσάλτα, Δέσποινα Θεοδοσάκη και Αλεξάνδρα Γκότση, που με την υποστήριξη και άλλων εκπαιδευτικών αποφάσισαν να κάνουν ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Για να μπορέσουν να διαχειριστούν τον ανακυκλώσιμο υλικό, ήρθαν σε επαφή με το δήμο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ετσι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα εγκρίθηκε η σύμβαση συνεργασίας του Δήμου με το εγκεκριμένο εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και αποβλήτων «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» για την Οργάνωση Ολοκληρωμένου συστήματος Εναλλακτικής διαχείρισης Συσκευασιών στον δήμο άνευ ανταλλάγματος για τον δήμο.

Οπως μάλιστα ενημέρωσε το σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Τσίγγανος, ο οποίος συνεχάρη τους καθηγητές για την πρωτοβουλία τους, θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι σε διάφορα σημεία.

Κ.Μπ.