Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 14:16

Χρίσμα είναι η αποδοχή της κοινωνίας, είπε ο Φ. Μπάμης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. "Το χρίσμα για εμένα είναι η αποδοχή της κοινωνίας", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπάμης μετά την συνάντηση - ενώ προανήγγειλε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του "Πρωτοβουλία πολιτών της Ανω Μεσσηνίας" αλλά και την ανακοίνωση μέρους του ψηφοδελτίου του, την επόμενη εβδομάδα. Αυτές τις μέρες εξάλλου θα εγκαινιάσει και το προεκλογικό του κέντρο στο Μελιγαλά. 
Ο κ. Μπάμης τόνισε πως "η βοήθεια της Εκκλησίας είναι απαραίτητη για εμένα", ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των συμπολιτών του για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου. Ωστόσο δεν θέλησε να πει ονόματα και αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται ώστε το ψηφοδέλτιο να είναι πολυσυλλεκτικό και να καλύπτει όλο το κοινωνικό μωσαϊκό. "Διαβουλεύσεις θα γίνονται μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν αποκλείουμε κανέναν, όλοι χρειάζονται", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο λόγο που κατέβηκε υποψήφιος, σημείωσε: "Αγαπώ τον τόπο μου - γεννήθηκα στο Δεσύλλα Μεσσηνίας και δεν έχασα ποτέ την επαφή με το χωριό μου, ως επιχειρηματίας δραστηριοποιούμαι και στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά". Τόνισε δε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση για κάθε ενεργό πολίτη να νοιάζεται και να συμμετέχει στα κοινά. "Θα καταλήξουμε ένας τόπος ηλικιωμένων αν δε νοιαστούμε για την ανάπτυξή του, ώστε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους", είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μπάμης. Πρόσθεσε πως "ο δικός μας δήμος είναι φτωχός, με πολλά προβλήματα", ενώ τόνισε ότι ήταν λάθος του σχεδίου "Καλλικράτης" το να μη συμπεριλάβει την Ιθώμη στο Δήμο Οιχαλίας.  "Οι δήμαρχοι δεν προέβαλαν τις σωστές απαιτήσεις - έπρεπε η Ιθώμη να έρθει στην Οιχαλία", είπε χαρακτηριστικά.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Δήμος Οιχαλίας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, επεσήμανε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει πρόνοια για να εκμεταλλευτεί ο τόπος "την ευτυχή συγκυρία της κατασκευής των δύο μεγάλων οδικών αξόνων, Αθήνα - Καλαμάτα και Ολύμπια Οδός". Ειδικά ο δεύτερος άξονας, επεσήμανε ο κ. Μπάμης, θα βοηθήσει στην ένωση των δύο αρχαιολογικών χώρων, Αρχαίας Μεσσήνης και Επικούριου Απόλλωνα. Οπως είπε εξάλλου, όραμά του για το Δήμο Οιχαλίας είναι η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και η φροντίδα ανάδειξης της Αρχαίας Ανδανίας, για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.
Ο Φίλιππος Μπάμης τόνισε ακόμα την ανάγκη κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής, καθώς και έργων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ώστε να δοθεί νέα ώθηση στις καλλιέργειες. Οι υποδομές για να κρατηθούν στον τόπο τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, είπε πως πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα. Από τα αναπτυξιακά του σχέδια είπε πως δεν θα μπορούσε να λείπει και η Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της ανάπτυξης για το δήμο.
Τέλος, ο κ. Μπάμης δήλωσε ευτυχής που πολύς κόσμος έχει αρχίσει να διαχωρίζει τα αυτοδιοικητικά πράγματα από την κεντρική πολιτική σκηνή, όπως είπε. Και τόνισε: "Η αυτοδιοίκηση είναι ξεχωριστό πράγμα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κεντρική κυβέρνηση αποφασίζει για τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την παιδεία - αλλά για τα τοπικά προβλήματα πρέπει να αποφασίζουν οι πολίτες".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER