Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 09:33

Καλαμάτα: Εγκρίνεται η κυκλοφοριακή μελέτη ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εγκρίνεται η κυκλοφοριακή μελέτη ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά

 

Την κυκλοφοριακή μελέτη της ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά πρόκειται να εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνεται στο έργο ολοκλήρωσης των αναπλάσεων του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά και άλλων οδών στην περιοχή, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στην πρόταση “προβλέπεται η διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης ή οχημάτων διανομής των παρακείμενων καταστημάτων, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. -πέραν του χώρου στάθμευσης. Ενα νέο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία χώρων πρασίνου με τοποθέτηση ψηλών δέντρων σε γραμμική διάταξη και εναλλάξ στα δύο πεζοδρόμια, πράγμα που σήμερα απουσιάζει παντελώς, με εμφανή τα προβλήματα έλλειψης σκίασης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για την ασφαλή κίνηση πεζών και αμαξιδίων από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, προβλέπεται η κατασκευή ραμπών”.


NEWSLETTER