Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 16:20

Ο Μάκαρης για το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο

Γράφτηκε από την

Ακαθάριστο είναι το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο, ενώ προβληματικό παραμένει το δίκτυο ομβρίων στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη.

Σε ανακοίνωσή του, μετά από επίσκεψη στην περιοχή ο κ. Μάκαρης αναφέρει πως “διαπιστώθηκε ότι το ρέμα πίσω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δεν έχει καθαριστεί, ενώ δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση στους υπόγειους αγωγούς ομβρίων των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη. Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι δεν υπάρχει κανάλι απορροής ή φρεάτιο ομβρίων υδάτων στο πεζοδρόμιο των οδών Ρίτσου και Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα να μπαίνουν στις παρακείμενες οικίες, λόγω υψομετρικής διαφοράς και ανεπάρκειας του υφιστάμενου αγωγού - σωλήνα διαμέτρου 3 cm”.

Αφού καταγράφει πως “είναι εμφανές ότι χρειάζεται ένα εξειδικευμένο τεχνικό έργο στη συγκεκριμένη περιοχή για την αντιμετώπιση του μόνιμου προβλήματος αντιπλημμυρικής προστασίας”, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” ζητεί, έστω και τώρα, “την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων και τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση τόσο της περιοχής του Φραγκοπήγαδου και των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη, όσο και ευρύτερα του δήμου μας, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τραγικές καταστάσεις, όπως αυτές που βίωσαν οι πολίτες πριν από δύο χρόνια”.