Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 16:03

Δικαίωση του «Ανοιχτού Δήμου» για το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Δικαίωση του «Ανοιχτού Δήμου» για το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Ως «Ανοιχτός Δήμος» κατά το παρελθόν και το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το θέμα του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Εναντιωθήκαμε με επιχειρήματα στην απόφαση της δημοτικής αρχής να περιφράξει και στην ουσία να αποκόψει από την καθημερινότητα των πολιτών έναν από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς χώρους της Καλαμάτας.

Μάλιστα είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η σιδερόφρακτη περίφραξη του πάρκου, λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να φυλάξει το χώρο από καταστροφές και να τον αναδείξει κατάλληλα, δεν αποτελεί λύση, αλλά αντίθετα υποβάθμιση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών.

Εκτός των παραπάνω, ο «Ανοιχτός Δήμος» έχει εναντιωθεί στην σιδερένια περίφραξη του Πάρκου και για το λόγο ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Την συγκεκριμένη άποψη έρχεται να επικυρώσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με επίσημο έγγραφό της σε απάντηση δικού μας ερωτήματος - που αναφέρει ακριβώς αυτό: ότι δηλαδή το Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και ότι «θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του πάρκου να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο».

Η άποψη δε της δημοτικής αρχής ότι οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού μπορούν να καταφύγουν στο Πάρκο του Λιμενικού, που βρίσκεται σε απόσταση από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ικανή εναλλακτική λύση και δεν δικαιολογεί την απόφαση για αποκλεισμό του Πάρκου Σιδηροδρόμων από την τοπική κοινωνία.

 

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας


NEWSLETTER