Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 22:02

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας ανακάλεσε την επίμαχη φράση για τους μετανάστες

Γράφτηκε από τον

 

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας με επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ανακάλεσε την επίμαχη φράση για τους μετανάστες, που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με την αίτηση που υπέβαλε ο Σύνδεσμος στο Δήμο Καλαμάτας, ζητώντας να του παραχωρηθεί κάποιο δημοτικό κτήριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε τον πρώτο όροφο του κτηρίου που στέγαζε στο παρελθόν το σιδηροδρομικό σταθμό στο σημερινό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, η αντιπολίτευση ζήτησε από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα εξηγήσεις, επειδή στην αίτηση του Συνδέσμου αναφερόταν ότι οι έφεδροι θα προστατεύουν την πόλη από τους λαθρομετανάστες.

Ο κ. Νίκας απαντώντας τότε είπε ότι δεν έχει διαβάσει την αίτηση. Το θέμα όμως πήρε μεγάλη διάσταση στη συνέχεια, και στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης του κτηρίου.

Στην προτελευταία συνεδρίαση του Σώματος, το ίδιο ζήτησε και ομάδα πολιτών που ξεδίπλωσε πανό διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας το Συνδέσμο Εφέδρων για ρατσισμό.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης διάβασε επιστολή του Συνδέσμου με την οποία ανακαλείται η επίμαχη φράση. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα μελετήσουν την επιστολή πριν αποφασίσουν αν θα αποσύρουν το αίτημά τους για ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του κτηρίου.

Θ.Λ.