Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 08:37

Τι χρειάζονται τα περίπτερα; αναρωτιέται ο Νίκας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι χρειάζονται τα περίπτερα; αναρωτιέται ο Νίκας

“Τα θύματα πολέμου έχουν εκδημήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η δήλωση, που συνοδεύθηκε και από τη διαπίστωση του δημάρχου για την ανάγκη αναθεώρησης της “πολιτικής περιπτέρων” στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έγινε από τον Π. Νίκα στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, όταν από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοπορία” Νίκο Φωτέα ζητήθηκαν εξηγήσεις για το λόγο που ο δήμος θα προσφύγει εναντίον της απόφασης αρμοδίων οργάνων, η οποία απέρριψε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετακίνηση του περιπτέρου από τη γωνία Αριστομένους και Φραντζή.
“Υπάρχουν σειρά λόγοι που πρέπει να μετακινηθεί” είπε ο δήμαρχος, γνωστοποιώντας ότι τη μετακίνηση του εν λόγω περιπτέρου -κατά μερικά μέτρα αρχικά- θα ακολουθήσει η οριστική απομάκρυνσή του.
Με τόσα καταστήματα ψιλικών που υπάρχουν αναρωτιέται κανείς γιατί χρειάζονται τα περίπτερα, όταν μάλιστα τα θύματα πολέμου έχουν προ πολλού εκδημήσει, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 19-03-2012 10:21
''Με τόσα καταστήματα ψιλικών ... γιατί χρειάζονται τα περίπτερα ... αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.''

Με την ίδια λογική,τί χρειάζονται οι στρατιές των αντιδημάρχων και των πάσης φύσεως συμβούλων,προέδ ρων και συνεργατών,όταν υπάρχει η μηχανογράφηση και τόσες πολλές εξειδικευμένες εταιρίες παροχής έργου,που μπορούν να υποκαταστήσουν,
αποτελεσματικότερα,πιό οικονομικά και με διαφάνεια,τον δήμο και τις λειτουργίες του ?

Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς τρώει τον κ. δήμαρχο,από την πρώτη ήδη θητεία του κατά την οποία κήρυξε τον πόλεμο στα περίπτερα,αλλά καλά θα κάνει να ψάξει να βρει την οριστική απόφαση - οδηγία της ΕΕ για τα περίπτερα,με την οποία αυτά θεωρούνται προστατευόμενα (χρωματικά) είδη (φολκλόρ) στις χώρες των Βαλκανίων,
μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα,με ρητή αναφορά σε αυτήν,πριν επιχειρήσει οτιδήποτε,μετά δε,αφού ενημερωθεί,ας βρει κάτι άλλο για να ασχολείται και να σχεδιάζει,ενώ θα μπορούσε να περιορίσει,σε συνεργασία με το επιμελητήριο,το ν αριθμό των καταστημάτων ψιλικών που έχουν καταντήσει mini market,ξεφεύγον τας του αληθούς ρόλου τους.

Όσο για το “Τα θύματα πολέμου έχουν εκδημήσει”,με τα περίπτερα,η πολιτεία,ασκεί κοινωνική πολιτική υπέρ ΑΜΕΑ,πολυτέκνων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ας διαβάζει και κάποιο ΦΕΚ πριν από κάθε όμοια κίνηση και εμμονή του.
Το διάβασμα,γενικά ,κάνει καλό.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER