Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 15:50

Ανακαίνιση στο παλιό Λύκειο Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Ανακαίνιση στο παλιό Λύκειο Φιλιατρών

Προχωρά η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου της ανακαίνισης του παλιού Λυκείου Φιλιατρών, ενός εμβληματικού κτηρίου με μεγάλη ιστορία για τη ζωή της πόλης. Το κτήριο μετά την κατασκευή του νέου Λυκείου αδρανοποιήθηκε και η φθορά του χρόνου έχει αφήσει έντονα τα σημάδια πάνω του.

Από την πλευρά του δήμου χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 95.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνισή του.

Μιλώντας για αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης με πολύ μεγάλη ιστορία, που γενιές ανθρώπων έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους, την εξέλιξή τους και την πρόοδο με αυτό το κτήριο, μιας και κουβαλά ατελείωτες μνήμες. Από την αρχή της δημοτικής θητείας είχαμε βάλει το στοίχημα αυτό το κτήριο να ανακαινιστεί και να γίνει ένας χώρος πολιτισμού, δραστηριοτήτων και να αναδείξουμε την αξία που έχει μέσα στην ιστορία των Φιλιατρών. Είναι μια καλή αρχή και με πόρους του δήμου προχωράμε να ανακαινίσουμε το κτήριο».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER