Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 08:46

Προεκλογική υπόσχεση θεωρεί το Πολυδύναμο ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Να αφήσουν τα προεκλογικά "θα" το κράτος και οι εκπρόσωποί του και να συνδράμουν τις ήδη λειτουργούσες κοινωνικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας.
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση της έγκρισης σκοπιμότητας που έλαβε από το υπουργείο Υγείας η πρόταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στο κτήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού νοσοκομείου.
«Στην προεκλογική περίοδο θα ακούσουμε πολλά» παρατήρησε ο Π. Νίκας -χωρίς να διευκρινίσει πάντως σε ποιον απηύθυνε την πιο πάνω σύσταση, δεδομένου ότι η δημοσιοποίηση της εν λόγω έγκρισης έγινε τόσο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Για να υλοποιηθεί ως έργο το Πολυδύναμο θέλει χρονοβόρα διαδικασία. Μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, σε δύο ή τρία χρόνια, αυτοί στους οποίους απευθύνεται θα έχουν... αποδημήσει εις Κύριον, ενώ πλέον δεν θα υφίσταται και οικονομική κρίση» προέβλεψε ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνέχισε: «Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Ο Δήμος Καλαμάτας ήδη υλοποιεί προνοιακές δομές, μεταξύ των οποίων ένα από τα καλύτερα κοινωνικά παντοπωλεία στην Ελλάδα, ενώ συμβάλλει οικονομικά για το καθημερινό συσσίτιο ανθρώπων που έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια τώρα».
«Τα "θα" δεν συνιστούν βοήθεια. Οποιος θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει, να το κάνει τώρα, συνδράμοντας την προσπάθεια του δήμου, ο οποίος έμπρακτα στηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια. Ο μόνος που μέχρι τώρα έχει συνδράμει το δήμο είναι ο μητροπολίτης μας» σημείωσε καταλήγοντας ο Π. Νίκας.