Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 19:25

Παράταση προθεσμίας για δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Παράταση προθεσμίας για δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Τον ερχόμενο Ιανουάριο, στις 14 του μήνα, λήγει η παράταση της προθεσμίας που ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για την ενίσχυση της υδροδότησης προς τη Μεσσήνη και τα γύρω χωριά με τα νερά από τις πηγές του Αγίου Παύλου.

Η σύμβαση του έργου -με δαπάνη 1.170.807,36 ευρώ- είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2014 και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου 2015, ωστόσο χρειάστηκε να δοθεί μια πρώτη παράταση, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο του έργου προβλεπόταν κατασκευή αγωγού από τα όρια της Ανδρούσας με το Λυκότραφο έως και τη δεξαμενή στη Μυρτοποταμιά, από εκεί κατασκευή αγωγού έως και τη δεξαμενή στη Λευκοχώρα, μετά μέχρι και τη δεξαμενή στο Δρακονέρι κι από εκεί μέχρι την Ανάληψη, από όπου ο αγωγός θα κατέληγε κοντά στον υδατόπυργο της Μεσσήνης.

Μέχρι τώρα, όπως γνωστοποιήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 16,1 χιλιομέτρων αγωγών (από τα συνολικά 18,5 χιλιόμετρα), ενώ έχουν συνδεθεί με το δίκτυο οι δεξαμενές Λευκοχώρας και Μυρτοποταμιάς, με το ποσοστό υλοποίησης του οικονομικού αντικειμένου να φθάνει το 75,7%.


NEWSLETTER