Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 09:13

Εκλογική χαλάρωση στην ομάδα Νίκα: Χωρίς απαρτία η Οικονομική Επιτροπή

Γράφτηκε από τον
Εκλογική χαλάρωση στην ομάδα Νίκα: Χωρίς απαρτία η Οικονομική Επιτροπή

 

 

Σημάδια αδιαφορίας και διάλυσης εμφανίζει η πλειοψηφία, η δημοτική ομάδα Νίκα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Χθες η πλειοψηφία δεν είχε την αυξημένη απαρτία, που προβλέπεται για εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα και δεν πέρασε θέμα που αφορούσε την τροποποίηση όρων για το νέο διαγωνισμό εκμίσθωσης του “Τουριστικού” Ταϋγέτου.

Η προβληματική εικόνα της πλειοψηφίας για τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων του δήμου, είχε εμφανιστεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Ομως, χθες, η εικόνα αυτή συνοδεύτηκε από τη μη έγκριση και την αναβολή του θέματος για το “Τουριστικό”. Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό και φέρεται να σχετίζεται με την υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και κυρίως με το κακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα Νίκα για την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων της Ελένης Αλειφέρη και της Μαρίας Οικονομάκου για το δήμο.

Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής, η πλειοψηφία είχε μόνο 4 συμβούλους και για να περάσει το θέμα χρειάζονταν 5. “Στην επόμενη συνεδρίαση”, είπε με φανερή δυσαρέσκεια ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, μετά την αρνητική εξέλιξη. Και στέλνοντας μήνυμα σε συναδέλφους του - συμβούλους της πλειοψηφίας που απουσίαζαν, παρατήρησε ότι “υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης”.

Οταν προσήλθε καθυστερημένος ο Γιώργος Φάβας και ο Θαν. Ηλιόπουλος μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του τον ενημέρωσε πως δεν πέρασε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Γ. Φάβας απάντησε ότι “οι παρουσίες μου είναι πολύ περισσότερες από άλλων συναδέλφων”.

Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που ήταν παρόντες, δεν υπερψήφισαν την αλλαγή των όρων και δεν έδωσαν σωσίβιο στην πλειοψηφία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζεται να δημοπρατήσει και πάλι τo “Τουριστικό” του Ταϋγέτου, τον ξενώνα, με στόχο την αξιοποίησή του.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκριναν την κατάρτιση των όρων της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ξενώνα του “Τουριστικού” για 30 χρόνια, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς 1.000 ευρώ το μήνα. Ειδικά για την περίοδο των 3 πρώτων ετών δίνεται η δυνατότητα αναβολής της καταβολής των μισθωμάτων και αυτά θα καταβάλλονται στην επόμενη τριετία. Ο μισθωτής θα προβεί στις αναγκαίες επισκευές, μετά από έγκριση της μελέτης που οφείλει να συντάξει, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Σύμφωνα με τους όρους, το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί από το μισθωτή ως επαγγελματική στέγη για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Σε κάθε προσφορά πρέπει να αναγράφεται η προτεινόμενη χρήση του ακινήτου και οι τυχόν επιπλέον επεμβάσεις στο κτήριο. Σιωπηρή αναμίσθωση ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή  απαγορεύεται.

Η πιο σημαντική αλλαγή των όρων που κατατέθηκε χθες και θα ξανάρθει ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ότι ο μισθωτής θα πρέπει να προσκομίσει τον προϋπολογισμό της τεχνικής έκθεσης για την επισκευή του κτηρίου σε 3 μήνες και όχι σ’ έναν, που προβλέπεται αρχικά.

Γ.Σ.


NEWSLETTER