Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 17:47

Μεγαλόπολη: Ακυρώθηκε η ΚΥΑ για το ορυχείο της Θωκνίας

Γράφτηκε από την
Μεγαλόπολη: Ακυρώθηκε η ΚΥΑ για το ορυχείο της Θωκνίας

Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΚΥΑ του 2011 με την οποία εγκρίνονταν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου κατασκευής ΧΔΒΑ στο ορυχείο της Θωκνίας, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “Δημοτική Ενότητα” Μεγαλόπολης.

Το αίτημα για την ακύρωση της ΚΥΑ είχε υποβάλει ο Δήμος Μεγαλόπολης με υπόμνημά του προς το ΣτΕ, το οποίο και υιοθέτησε τα επιχειρήματα του δήμου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι “με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος λειτουργίας στο Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης μιας μεγάλης δυναμικότητας εγκατάστασης διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων”. Προστίθεται δε ότι “η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί νέα δεδομένα στην πώληση του ενεργειακού κέντρου, αφού πλέον δεν έχει εφαρμογή η ΜΠΕ Ορυχείου, όπως επίσης και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων που περιλαμβάνουν κατασκευή ΧΔΒΑ στη Θωκνία. Το ΣτΕ έστειλε μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, για το τι τους περιμένει”.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού υπενθυμίζει ότι “είχε προηγηθεί η εκπροσώπηση του δήμου στις Βρυξέλλες με τρεις δημοτικούς συμβούλους, στη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 16 Απριλίου 2015, όπου μεταξύ των άλλων είχαν επικαλεστεί την εκκρεμοδικία που υπήρχε στο ανώτατο ελληνικό δικαστήριο (ΣτΕ) με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση και να μην παρθεί καμία απόφαση”.

 


NEWSLETTER