Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 18:36

Καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων να κόψουν επικίνδυνα κλαδιά ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Να προβούν στην κοπή βλάστησης και κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Μεσσήνης με ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα έχουν νομικές συνέπειες.

Με την εν λόγω ανακοίνωση, ειδικότερα, ο Δήμος Μεσσήνης ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν πέραν των ιδιοκτησιών κλαδιά δέντρων ή αυτοφυής βλάστηση, τα οποία εμποδίζουν ή κρίνονται επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, υπενθυμίζοντάς τους το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ο Δήμος Μεσσήνης, επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα όρια του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Μεσσήνης”.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο δήμος καλεί τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να εποπτεύουν τις κοινότητές τους και να ενημερώνουν τον δήμο όπου κρίνεται απαραίτητο.