Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 20:52

Ενημερωτική διημερίδα στη Σκάλα και τον Άγιο Δημήτριο «Διαχείριση και Αντιμετώπιση του πόνου»

Γράφτηκε από την

Διημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση του πόνου, πραγματοποίησε το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος», την Παρασκευή 9 Μαρτίου και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας και την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, αντίστοιχα.

Ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο Επεμβατικός Ιατρός Πόνου Fellow of Interventional Pain Practice (FIPP), Μέλος του Παγκόσμιου                                          Ινστιτούτου Πόνου (WIP) κος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα: «Επεμβατική Διαχείριση Πόνου: Διάγνωση – Θεραπεία» και «Πόνος: ο Μεγαλύτερος Δυνάστης Της                         Ανθρωπότητας - Σύγχρονες  Θεραπευτικές Μέθοδοι».

Οι δημότες που παρακολούθησαν την ημερίδα έτυχαν σφαιρικής ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα του πόνου και τη διαχείριση αυτού, ενώ ταυτόχρονα, δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν κλινικής εκτίμησης ασθενών με πόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η κοινωνική προστασία, η πρόληψη και γενικότερα ο κρίσιμος – ευαίσθητος τομέας της υγείας συνιστά ζήτημα μείζονος και πρώτιστης σημασίας για το Δήμο Ευρώτα και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες του, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες δραστηριοποίησής τους.