Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 19:24

Καφαντάρης με προέδρους για το Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την
Καφαντάρης με προέδρους για το Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των χωριών από τα οποία διέρχεται ο υπό κατασκευή δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο είχε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, όπως γνωστοποιήθηκε από τον δήμο με σχετική ανακοίνωση.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν “η καταγραφή των προβλημάτων και η άμεση επίλυσή τους καθώς και οι απαραίτητες βελτιώσεις που πρέπει να υλοποιηθούν”. Μάλιστα, ο δήμαρχος -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος “θα αποστείλει άμεσα έγγραφο με τα προβλήματα που καταγράφηκαν, προκειμένου να επιλυθούν”, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένεται και η “άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε που είναι η δημοπράτηση του τελευταίου τμήματος του δρόμου από το Κορυφάσιο μέχρι την περιοχή Λαδά”.

Οπως σημειώνεται, τέλος, στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης, έγιναν οι πιο κάτω επισημάνσεις για τον δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο: “Φωτισμός σε όλους τους κόμβους, καθώς και εντός των οικισμών του επαρχιακού δρόμου. Κατασκευή πεζοδρομίων εντός των οικισμών, με διαβάσεις τυφλών και για ΑΜΕΑ. Παλλόμενος σηματοδότης εντός οικισμών και συγκεκριμένα στο σημείο της εκκλησίας των Κρεμμυδίων, καθώς και στη συμβολή του επαρχιακού δρόμου με τον οικισμό Πισάσκι Κορυφασίου. Τσιμεντόστρωση όλων των παρακείμενων δρόμων που καταλήγουν στον επαρχιακό δρόμο, για την ομαλή πρόσβαση των αγροτικών μηχανημάτων. Επισκευή και συντήρηση όλων των δημοτικών δρόμων οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη διέλευση βαρέων οχημάτων κατά τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου. Διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Δενδροφύτευση των πρανών και εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης. Επαρκής σηματοδότηση σε επικίνδυνα σημεία που έχουν καταγραφεί στους κόμβους και όχι μόνο (κόμβος Βελισάρη κ.λπ.). Αποκατάσταση πρόσβασης προς το νεκροταφείο του Κορυφασίου με κατασκευή κλίμακας. Βελτίωση της πρόσβασης στον οικισμό Γλυφάδας. Τέλος, να δημιουργηθεί είσοδος στις ιδιοκτησίες οι οποίες δεν έχουν άλλο σημείο πρόσβασης”.


NEWSLETTER