Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 20:23

Προσφυγή Κουκούμη για έργο στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σαράντος Κουκούμης.

Η προσφυγή κατατέθηκε για την απόφαση που αφορά την κήρυξη προσωρινού αναδόχου του έργου «Εργα φυσικών καταστροφών Δ.Ε. Γαργαλιάνων», στην οποία σημειώνεται ότι προτείνεται ως προσωρινός μειοδότης ο Ιωάννης Αργυράκης του Χρήστου, με ποσοστό έκπτωσης 51%. Στη συνέχεια τονίζει ότι από την Τεχνική Υπηρεσία ζητήθηκαν εξηγήσεις και αφού δόθηκαν η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου σε έγγραφό της αναφέρει ότι «ο εν λόγω πίνακας δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις (τουλάχιστον για τις βασικές εργασίες που περιλαμβάνει το εν λόγω έργο, όπως είναι το σκυρόδεμα και ο χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος)… Ετσι ο εν λόγω πίνακας που απέστειλε ο προσωρινός μειοδότης παρουσιάζει κέρδος 1.834,63 ευρώ, παρουσιάζει πολύ χαμηλές τιμές τουλάχιστον ως προς τα βασικά υλικά (σκυρόδεμα, χάλυβα) και χωρίς καμία αιτιολόγηση και το κυριότερο απουσιάζει παντελώς το κόστος εργασίας». Επισημαίνει δε ότι παρ’ όλα αυτά η Οικονομική Επιτροπή με ψήφους 3 υπέρ και 3 κατά με υπερίσχυση της ψήφου της προέδρου επικύρωσε το πρακτικό και κήρυξε προσωρινό ανάδοχο.

Ο κ. Κουκούμης καταλήγει αναφέροντας πως με βάση τα εκτεθέντα στοιχεία, δεν διασφαλίζεται η ορθή εκτέλεση του έργου, με κίνδυνο ή να μειωθεί το φυσικό αντικείμενο ή να εγκαταλειφθεί ημιτελές και ο δήμος να εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες, με αποτέλεσμα να υπερβεί το κόστος προϋπολογισμού.

Πάντως χθες η Οικονομική Επιτροπή και πάλι με οριακή πλειοψηφία χάρις στη διπλή ψήφο της προέδρου ενέκρινε το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Κουκούμης σημείωσε πως οι τιμές αυτές που αναφέρει δεν υπάρχουν στην αγορά. Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου τόνισε πως καλούνται να εγκρίνουν αν τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν είναι εντάξει ή όχι, ενώ για το αν θα ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης είπε πως αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης, στην οποία θα σταλούν και οι απόψεις τους.

Εκτός από τον κ. Κουκούμη κατά ψήφισε και η σύμβουλος της πλειοψηφίας Μαρία Πανουσιοπούλου.

 

Κ.Μπ.