Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 20:38

Νέα απάντηση Νίκα για τα αρχαία Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον

Για τα αρχαία δεν αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και στα έργα ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, όπως και σε όλα τα δημόσια έργα, θα παρίσταται αρχαιολόγος.

Την αυτονόητη αυτή διευκρίνιση έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, διαλύοντας με αυτό τον τρόπο τη νεφελώδη κατάσταση που ο ίδιος είχε δημιουργήσει με προηγούμενες δηλώσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αρχαία θα μείνουν θαμμένα για να τα βρουν οι επόμενες γενιές.

Για πρώτη φορά ο κ. Νίκας τοποθετεί στη σωστή διάσταση το θέμα των αρχαίων που ενδεχομένως υπάρχουν στην πλατεία Υπαπαντής, αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι κανένας αρχαιολόγος δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του για συνέχιση του έργου ακόμα κι αν υπάρξουν αρχαιολογικά ευρήματα στις τομές ενός μέτρου που θα δημιουργηθούν για τις ανάγκες της ανάπλασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της ανάπλασης οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αντωνόπουλος και Χάρης Βγενής εξέφρασαν το φόβο τους για τις συνέπειες που θα έχει στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου η μείωση των θέσεων στάθμευσης. Απαντώντας ο κ. Νίκας τόνισε ότι "αναπλάσεις μαζί με αυτοκίνητο δεν πάνε" και ότι οι πεζόδρομοι φέρνουν τουρίστες και πλούτο.

Θ.Λ.