Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 18:36

Με ψηφιακή φωτογραμμετρία τα δημοτικά τέλη Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Με ψηφιακή φωτογραμμετρία τα δημοτικά τέλη Πύλου - Νέστορος

Με το σύγχρονο σύστημα ψηφιακής φωτογραμμετρίας ολοκλήρωσε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος τη μέτρηση των επιφανειών των ακινήτων προκειμένου να υπολογίσει τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας “με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο”, όπως σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.

Το σύστημα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, έδωσε τη δυνατότητα “να υπολογιστούν τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα για τον προσδιορισμό του ύψους του ισχύοντος τέλους καθαριότητας και φωτισμού”, καθώς “αποτυπώθηκαν τα πραγματικά μεγέθη και έτσι θα υπάρξει δίκαιη κατανομή του ανταποδοτικού τέλους, καθώς υπάρχουν δημότες οι οποίοι δηλώνουν μηδενικές επιφάνειες, είτε υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των δημοτών που έχουν δηλώσει τα πραγματικά στοιχεία”. Επιπλέον το συγκεκριμένο πρόγραμμα “θα αποτελέσει για υπηρεσίες και πολίτες ένα χρήσιμο εργαλείο γιατί θα έχουν πρόσβαση σε χωροταξικά δεδομένα των ιδιοκτησιών τους για πολεοδομικές χρήσεις καθορισμού θέσεων, διαμορφωμένη σημερινή κατάσταση και πολλών άλλων χρηστικών πληροφοριών”. Σύντομα δε, θα ακολουθήσουν επιστολές κοινοποίησης των εντοπισμένων διαφορών και θα παρέχεται στους δημότες η δυνατότητα ενημέρωσης, συμπλήρωσης ή διόρθωσης των νέων στοιχείων, ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί και ο αντίστοιχος υπολογισμός χρέωσης.

Στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη με την εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού τρόπου υπολογισμού του ύψους των τελών καθαριότητας και φωτισμού” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, επισημαίνοντας παράλληλα: “Με τα νέα δεδομένα, ο δήμος θα αποφασίσει για το ύψος του ανωτέρου τέλους, το οποίο θα ισχύσει από το 2019 και υπάρχει πιθανότητα να είναι μειωμένο, ανάλογα το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων. Με ξεκαθαρισμένο τον προσδιορισμό και τον τρόπο υπολογισμού των επιφανειών χρέωσης, εξυπηρετούμε τους δημότες στον τρόπο σύνταξης των μελλοντικών δηλώσεών τους, διευκολύνουμε τις τεχνικές υπηρεσίες συντάσσοντας προδιαγραφές λειτουργίας και εξελίσσουμε τις τεχνικές υποδομές του δήμου, συμβατές με τις πλέον σύγχρονες πλατφόρμες διαχείρισης γεωγραφικών πληροφοριών και δεδομένων. Πάνω από όλα όμως, αποκαθιστούμε με διαφάνεια και αντικειμενικότητα τον τρόπο χρέωσης σε όλους τους δημότες, εφαρμόζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και την ίση μεταχείριση για όλους”.


NEWSLETTER