Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 10:13

Σήμερα η εκλογή μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων: Ο διάδοχος του Νίκα και ο β' "γαλάζιος" γύρος

Γράφτηκε από τον

Με την εκλογή του διαδόχου του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και υποψήφιου δημάρχου στην παράταξη "Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας", ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα ο πρώτος γύρος της “γαλάζιας” αναμέτρησης.

Καθώς όποιος και αν αναδειχθεί νικητής στην ενδοπαραταξιακή κάλπη θα βρεθεί αντιμέτωπος στη συνέχεια όχι μόνο με τις φιλοδοξίες των τριών συνυποψηφίων του, αλλά και με τις υποψηφιότητες της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη και της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου. Υπενθυμίζουμε ότι υποψήφιοι διάδοχοι του κ. Νίκα στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Θανάσης Βασιλόπουλος, Νίκος Μπασακίδης, Παύλος Μπουζιάνης και Παναγιώτα Ντίντα. Εκτός από τους 23 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης δικαίωμα ψήφου έχουν και 29 πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του παλιού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκλογή του νέου επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας" απαιτούνται τουλάχιστον 27 ψήφοι (το 50% +1 των εκλεκτόρων).  Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει στην πρώτη ψηφοφορία τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων θα διεξαχθεί νέα μεταξύ των δύο επικρατέστερων της πρώτης.

Τα βλέμματα όλων όμως δεν είναι στραμμένα μόνο στην κάλπη αλλά στην επόμενη μέρα και κυρίως στις συμμαχίες που θα πρέπει να συνάψει ο νικητής, ώστε να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός ‘γαλάζιων” ψηφοδελτίων στις κάλπες του Μαΐου. Θεωρητικώς οι τέσσερις σημερινοί αντίπαλοι έχουν δεσμευτεί ότι θα συνταχθούν πίσω από το νικητή επικεφαλής του συνδυασμού. Ομως οι υποψηφιότητες της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη και της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου, η απλή αναλογική και η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει χρίσματα σε υποψήφιους, είναι παράμετροι οι οποίες δεν μπορούν να αγνοηθούν, αφού μεταξύ άλλων θα δοκιμάσουν και τη συνοχή της παράταξης "Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας".

Θ.Λ.