Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 13:59

Σφιγμένα χαμόγελα μετά την εκλογή Βασιλόπουλου στην παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Σφιγμένα χαμόγελα μετά την εκλογή Βασιλόπουλου στην παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας

Η επόμενη μέρα της ενδοπαραταξιακής εκλογικής διαδικασίας που ανέδειξε τον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο διάδοχο του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο, έχει ικανοποίηση, αλλά και προβληματισμό.

Ικανοποίηση γιατί η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και παρά τις ενστάσεις για το μικρό εκλεκτορικό σώμα, ήταν μια δημοκρατική διαδικασία. Από το νικητή, τους ηττημένους και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στις αναφορές τους κυριάρχησε το κρίσιμο ζήτημα της ενότητας.

Ο προβληματισμός είναι ότι από τα λόγια και την αρχική ικανοποίηση, η ενότητα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη. “Εδώ είμαστε να συνθέσουμε και να προχωρήσουμε τα βήματα για την επόμενη μέρα”, επεσήμανε στην πρώτη δήλωση - δέσμευσή του ο Θαν. Βασιλόπουλος. Και οφείλει να σπεύσει, γιατί η εκλογική διαδικασία έδειξε ότι έχει μαζί του από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης μόνο την Παναγιώτα Ντίντα και τον Νίκο Μπασακίδη, που τον στήριξαν, προτιμώντας τον από τον Παύλο Μπουζιάνη.

Ο μεγάλος του αντίπαλος είχε τη στήριξη των περισσότερων δημοτικών συμβούλων και πρωτοκλασάτων στελεχών της δημοτικής αρχής, όπως οι Θανάσης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μπούχαλης, Ανδρέας Καραγιάννης και Γιάννης Μπάκας. Και το ζητούμενο είναι να προσεγγίσει και να πείσει τα στελέχη αυτά πως πρέπει να είναι μαζί του με θέληση και θέρμη.

Ηδη ακούγονται απόψεις πως παρά τη δημοκρατικότητα και τη δεσμευτικότητα της συμμετοχής 50 μελών της παράταξης, η δέσμευση για συμπόρευση και συστράτευση δεν είναι δεδομένη. Και αυτό στηρίζεται στη συμμετοχή των προέδρων κι εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων που έκριναν κιόλας και το αποτέλεσμα, οι οποίοι λόγω του “Κλεισθένη” και της αυτονομίας πλέον των εκλογών στις κοινότητες δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι στην παράταξη Νίκα.

Ο ευρύτερος προβληματισμός σχετίζεται με τις άλλες δύο υποψηφιότητες από το χώρο της Ν.Δ. που έχουν ανακοινωθεί, της Ελένης Αλειφέρη και της Μαρίας Οικονομάκου. Η εκτίμηση είναι ότι με τρεις υποψηφιότητες θα επέλθει διχασμός και δυσαρέσκεια, που δεν θα επιτρέψει νικηφόρα προοπτική τη δεύτερη Κυριακή.

Οπως επισημαίνεται από στελέχη της ομάδας Νίκα και της τοπικής Ν.Δ., από δω και πέρα είναι τα δύσκολα για τη συνέχεια της ομάδας και το κόμμα, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER