Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:47

Σημαντική δωρεά για βράβευση μαθητών του Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Σημαντική δωρεά για βράβευση μαθητών του Πεταλιδίου


Σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 ,στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Μεσσήνης ,συναντήθηκαν ο  Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ,ο εφημέριος του Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης , ο Αιδεσιμότατος  κ. Κουρκουλής Δημήτριος και η Λυκειάρχης του Λυκείου Πεταλιδίου   κα. Βιδάκη Ειρήνη, με την ιδιότητα των εκτελεστών της από 20-1-2007 ιδιόγραφης  διαθήκης του  Χρυσόστομου  Αλεμάγκου  του Ανδρέα , που δημοσιεύτηκε από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας με σκοπό τη συζήτηση περί αυτής και αποδοχή του λειτουργήματος τους  ως εκτελεστών  της , καθόσον αφορά το συσταθέν με αυτή κοινωφελές ίδρυμα .   Απουσίαζε αν και προσκλήθηκε , τέταρτος εκτελεστής της διαθήκης ,ο Δ/κτης του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου.

Η εν λόγω Διαθήκη αφορά ένα άκρως σημαντικό χρηματικό ποσό , για το οποίο θα τηρηθεί προθεσμιακός λογαριασμός σε Τραπεζικό Κατάστημα, η Πιστωτικό Ίδρυμα, από τον οποίο οι ετήσιοι τόκοι του, θα διατίθενται για   την  βράβευση του καλύτερου μαθητή και  μαθήτριας που θα αποφοιτούν από την Τρίτη τάξη του Λυκείου Πεταλιδίου, κατ’ έτος.
Όπως προβλέπεται από τον νόμο την προσεχή Τετάρτη 28-3-2012 θα γίνει αποδοχή του λειτουργήματος του εκτελεστή στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, από τους ανωτέρω, οι οποίοι εξέφρασαν ομόφωνα την ευαρέσκειά τους προς τον διαθέτη ,θεωρώντας ότι με την ενέργειά του αυτή, συμβάλει στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών του Λυκείου, δεδομένου  ότι η οικονομική ενίσχυση για τον καλύτερο μαθητή και μαθήτρια είναι σημαντικότατη, ιδιαίτερα τώρα με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί στην χώρα μας, με την ευχή να τον μιμηθούν και άλλοι.


NEWSLETTER