Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 13:22

Σύναντηση Νίκα με Σπασόγιεβιτς: Στο επίκεντρο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με πόλη της Σερβίας

Γράφτηκε από την
Σύναντηση Νίκα με Σπασόγιεβιτς: Στο επίκεντρο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με πόλη της Σερβίας

Η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με μια πόλη της Σερβίας και η άφιξη πιο πολλών τουριστών από τη γειτονική χώρα των Βαλκανίων στην πόλη και την Πελοπόννησο, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση του πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, παρουσία στελεχών της πρεσβείας, ο πρέσβης σημείωσε ότι “αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Καλαμάτας και μιας πόλης της Σερβίας. Νομίζουμε ότι η αδελφοποίηση είναι πολύ σημαντική διαδικασία. Θα θέλαμε να έχουμε πιο πολλούς Σέρβους τουρίστες στην Καλαμάτα και στην Πελοπόννησο, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τους δύο λαούς πιο κοντά”.

Ο κ. Νίκας ανέφερε πως “είναι γνωστοί οι αδελφικοί δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν το ελληνικό και το σερβικό έθνος. Κοινοί αγώνες, κοινές αξίες, κοινά ιδανικά”. Παρατήρησε ότι στη μεγάλη μάχη του Απριλίου του 1941, την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ευρώπη, στην Καλαμάτα, μεταξύ αυτών που πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές, κυρίαρχη θέση είχαν στρατιώτες από τη Σερβία, γι' αυτό και θα αναρτηθεί άμεσα και η σερβική σημαία στο χώρο του μνημείου, στη νότια πλευρά του Πάρκου Σιδηροδρόμων. Ενημέρωσε, επίσης, ότι συνεννοήθηκε με τον πρέσβη να αρχίσουν οι διαδικασίες ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της Καλαμάτας και κάποιας περιοχής ή πόλης της Σερβίας.
Ο δήμαρχος προσέφερε στον Σέρβο πρέσβη ένα γλυπτό, που απεικονίζει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας και φέρει το “ριζωμένο σταυρό” και τις λέξεις “Πατρίς και δικαίωμα”, καθώς και τοπικά προϊόντα.

 


NEWSLETTER