Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 15:37

Καλαμάτα: Η γραφειοκρατία ευθύνεται για τα φανάρια στον ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από τον

Η γραφειοκρατία ευθύνεται που δεν έχουν μπει ακόμα τα φανάρια στην επικίνδυνη διάβαση, στον εθνικό δρόμο στο Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ, κατά το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά χθες, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το σοβαρό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή της 23χρονης Βασιλικής Λυμπεροπούλου, ο δήμαρχος απάντησε: “Δεν έχει ξεχαστεί τίποτα. Δυστυχώς, θανατηφόρα γίνονται καθημερινά και υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες. Και δυστυχέστατα η γραφειοκρατία είναι εκείνη που επιβάλλει συγκεκριμένους αργούς ρυθμούς.

Εχουμε τελειώσει το ζήτημα σε μελετητικό επίπεδο, ακόμα και σήμερα μετράνε. Πιστεύω αυτά να τελειώσουν πολύ γρήγορα για να δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο”.

Αναφερόμενος στην τεράστια γραφειοκρατία υλοποίησης των δημοσίων έργων, κ. Νίκας παρατήρησε πως “από τη στιγμή που διαπιστωθεί ότι έχουμε χρήματα, για να κάνουμε ένα έργο, θέλουμε 2 χρόνια. Από πότε έχουν δοθεί τα χρήματα από το υπουργείο Ανάπτυξης για το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην Αλαγονία (στα χωριά του Ταϋγέτου); Δεν θα αρχίσει ούτε το Πάσχα του 2019. Δεν φταίει ο δήμος, αυτές είναι οι διαδικασίες”.

Για τα φανάρια στη διάβαση του ΟΑΕΔ εξέφρασε την ελπίδα “μέχρι το Πάσχα ή μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε τα φανάρια σε αυτό το χώρο και πάντως πριν τις εκλογές”.

Γ.Σ.