Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 15:03

Εγγυητής της ενότητας της παράταξης ο Νίκας

Γράφτηκε από την

Την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην Καλαμάτα θα συνεχιστεί και θα υπάρξει η ενότητα και η συντεταγμένη πορεία της δημοτικής ομάδας, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας τη στήριξή του στην εκλογή του Θανάση Βασιλόπουλου ως διαδόχου του.

Ωστόσο, επεσήμανε πως “είναι μια δύσκολη πορεία από δω και πέρα, στην πράξη θα δοκιμαστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα” και αμφισβήτησε ότι “θα πάμε το Μάιο (στις εκλογές) με τα σχήματα που ακούτε ή βλέπετε τώρα, όταν ωριμάσουν τα πράγματα και κατακάτσει ο κουρνιαχτός”.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις για την εκλογική διαδικασία της παράταξης και την ανάδειξη του Θαν. Βασιλόπουλου ως υποψηφίου δημάρχου - επικεφαλής της, ο κ. Νίκας δήλωσε: “Είμαι ένας δήμαρχος σε αποδομή, αναχωρώ, θα είμαι δήμαρχος μέχρι τις 31/8 και η βασική μου έγνοια είναι να μην αλλάξει τίποτα στην περπατησιά και την πορεία του δήμου. Και δεν θα αλλάξει. Οσο είμαι εγώ εδώ, εγγυώμαι αυτή τη συντεταγμένη πορεία του δήμου. Από κει και πέρα υπήρξε μια δημοκρατική διαδικασία, την οποία την συμφώνησαν. Συμφωνήθηκε αυτή η δημοκρατική διαδικασία, η οποία έδωσε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Βεβαίως δεν έληξαν εκεί τα πράγματα. Είναι μια δύσκολη πορεία από δω και πέρα, στην πράξη θα δοκιμαστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Εγώ ελπίζω και εύχομαι αυτή η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη να συνεχιστεί και να υπάρξει η ενότητα και η συντεταγμένη πορεία της δημοτικής ομάδας της “Πρωτοβουλίας” που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Εύχομαι, ελπίζω, για να μην εκφράσω βεβαιότητα, γιατί από τα στοιχεία που έχω, φαίνεται ότι τα πράγματα θα πάνε καλά”.

Συνεχίζοντας, εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στην απλή αναλογική, αναφέροντας ότι “και φιλοδοξίες υπάρχουν και βεβαίως η απλή αναλογική, αυτό το διαλυτικό σύστημα το οποίο ψηφίστηκε ακριβώς για να διαλύει την αυτοδιοίκηση και να δίνει τη δυνατότητα παιχνιδιών, εκτρέφει φιλοδοξίες προς πολλούς και διαφόρους”.

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης παρατήρησε πως “έχω μια εικόνα ολόκληρης της Πελοποννήσου. Δεν υπάρχει πόλη που να μην υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Ομως έχουμε 5 - 6 μήνες μέχρι τις εκλογές, αφήστε που μπορεί να γίνουν και συντομότερα οι εκλογές και να δούμε και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα”. Και συνέστησε εκτιμώντας: “Ας περάσει λίγο ο καιρός, να ωριμάσουν τα πράγματα, να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, μην είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε το Μάιο με τα σχήματα που ακούτε ή βλέπετε τώρα στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στην Κόρινθο, σε διάφορες περιοχές, εκτός ίσως της Τρίπολης, αλλά και κει κάτι κινείται προς μια ανάλογη κατεύθυνση”.

Προέτρεψε “ας μην σκεπάζουμε τα βασικά προβλήματα του τόπου με τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο καθένας που μετριέται με τον ίσκιο του, ενώ δεν θα έπρεπε. Αλλα είναι τα προβλήματα του λαού. Είναι οι λογαριασμοί, να μπορέσει να ψωνίσει για τα παιδιά του για τα Χριστούγεννα, να ανταποκριθεί στη βαρύτατη φορολογία. Αυτά είναι τα προβλήματα, δεν είναι ποιος θέλει να γίνει δήμαρχος, αντιδήμαρχος”.

Θυμήθηκε τον μακαρίτη τον Κοιλάκο, που όπως είπε, έλεγε ότι “πάμε για δήμαρχοι, αλλά να μας κάτσει να γίνουμε αντιδήμαρχοι”.

Γ.Σ.