Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 17:07

Τοποθέτηση απινιδωτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το θέμα της ύπαρξης γιατρού ή απινιδωτή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας όπου αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ειδικότερα στο Κολυμβητήριο, συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διαδικασία των ερωτήσεων.

Την αφορμή για τη συζήτηση έδωσε το πρόσφατο περιστατικό στο Κολυμβητήριο, όπου ένας παιδί - κολυμβητής κινδύνευσε να πνιγεί.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να μπει απινιδωτής και στο Κολυμβητήριο.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος που κατέθεσε και γραπτή ερώτηση, ανέφερε ότι “παραλίγο να πνιγεί παιδί”, επεσήμανε την έλλειψη γιατρού και κατέγραψε τα προβλήματα των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου στο φαρμακείο, στα αποδυτήρια και την όχι σταθερή θερμοκρασία του νερού.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος που ήταν παρών στο περιστατικό του Κολυμβητηρίου, είπε ότι όλοι σοκαρίστηκαν κι εκτίμησε πως “ο γιατρός είναι η μοναδική λύση”.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, πατέρας κολυμβήτριας που κάνει πρωταθλητισμό, παρατήρησε ότι “οι γονείς πρέπει να περνούν τα παιδιά τους που αθλούνται πολλές ώρες από πλήρεις εξετάσεις. Οι γονείς να είναι υπεύθυνοι σε αυτό το θέμα”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας συμφώνησε με την παρατήρηση του Γ. Μπάκα και είπε ότι “ο δήμος δεν μπορεί να έχει γιατρό όλες τις ώρες άθλησης, δεν μπορεί να έχει 10 - 15 γιατρούς σε όλους τους αθλητικούς χώρους”. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοποθέτησης και λειτουργίας απινιδωτή στο Κολυμβητήριο, αναφέροντας ότι “για απινιδωτή έχουν γίνει προσπάθειες και έχουν εκπαιδευτεί υπάλληλοι”.

Γ.Σ.