Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 11:47

Το Μάρτιο η δίκη για τις πλημμύρες στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

Για τις 29 Μαρτίου αναβλήθηκε χθες από το μονομελές δικαστήριο Κυπαρισσίας η εκδίκαση της υπόθεσης με τις ζημιές που είχαν προκληθεί στην περιοχή των Γαργαλιάνων από τις πλημμύρες του 2016.

Μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και πληγέντες παραγωγοί, κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές που υπέστησαν, και κατηγορούμενοι είναι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χθες η δίκη αναβλήθηκε καθώς δεν μπορούσαν να παραστούν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων και ορίστηκε νέα δικάσιμος. Παρέμβαση έγινε από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου που ζήτησε την εκδίκαση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης επισήμανε:

«Την αιτία της αναβολής τη θεωρούμε πρόφαση από την πλευρά των υπευθύνων και έτσι κάναμε παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών. Σαν παραγωγοί και σαν Αγροτικός Σύλλογος θα προχωρήσουμε την υπόθεση δικαστικά για να αποζημιωθούν οι πληγέντες για τις καταστροφές που έπαθαν. Στο συγκεκριμένο δρόμο πέρα από την έλλειψη υδραυλικής μελέτης, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που από το 2016 μας έχουν ότι θα διορθωθούν και ακόμη δεν τις έχουμε δει.

Είναι το ζήτημα με τους παράδρομους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί να πάνε στις ιδιοκτησίες τους. Είναι το ζήτημα του φωτισμού και η ανάγκη δημιουργίας κόμβων σε σημεία που ήδη έχουν γίνει ατυχήματα και είναι άκρως επικίνδυνα, όπως η διασταύρωση Γαργαλιάνων, η διασταύρωση Γαργαλιάνοι - Βρωμονέρι και η διασταύρωση Ρωμανού - Κορυφάσιο. Εχει πει η Περιφέρεια ότι θα διαθέσει 245.000 ευρώ, ποσό το οποίο θεωρούμε ότι είναι ασήμαντο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων».

 

Κ.Μπ.