Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 10:51

Διογκώνεται το πρόβλημα της καθαριότητας στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Διογκώνεται το πρόβλημα της καθαριότητας στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

 

Σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα και σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα σακούλες να είναι διασκορπισμένες γύρω από τους υπόγειους κάδους, ακόμα και κοντά σε σχολεία, δημιουργώντας εικόνα ρύπανσης στην πόλη.

Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και σημείωσε ότι περιμένει λύση από την κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα, αφού η Περιφέρεια δεν παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκας μας είπε ότι “σε 2 μέρες τα πράγματα θα έχουν αποκατασταθεί. Κινούμε τις διαδικασίες και προς την Αποκεντρωμένη και προς το υπουργείο Εσωτερικών” κι εξήγησε: “Ο λόγος είναι ότι έχει απολυθεί το μισό προσωπικό και δεν έχει αντικατασταθεί. Οταν έχουμε τους μισούς οδηγούς και τους μισούς εργάτες αυτά είναι τα αποτελέσματα”. Παρατήρησε ότι “προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση ζητώντας έκτακτη ανάγκη, αλλά αυτό δεν τελεσφόρησε προς το παρόν” και σημείωσε: “Εχω την ελπίδα ότι σε 2 - 3 ημέρες θα έχει τελεσφορήσει και αυτό. Υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε 2 - 3 ημέρες δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οταν δεν μπορεί να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο συνεννόηση, νομίζω ότι η χώρα έχει κυβέρνηση που μπορεί να αποφασίσει”.

Για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ανέφερε πως “υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ο λόγος που ακούσαμε από το υπουργείο είναι ότι πολλά από τα στοιχεία στις δηλώσεις δεν ήταν σωστά”. Επεσήμανε ότι “πέρασε μια νομοθετική ρύθμιση για παράταση των προσωρινών εργατών και περιμένουμε το ΦΕΚ” και πρόσθεσε πως “θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε έναν αριθμό εργατών και οδηγών και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει αποκατασταθεί η σύνθεση του προσωπικού στα απορριμματοφόρα και να μην έχουμε πρόβλημα”.

Τέλος, ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για την ανακύκλωση, διευκρινίζοντας ότι “σε μια τέτοια κατάσταση ο κόσμος μπορεί να ρίχνει τα σύμμικτα και στην ανακύκλωση”, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αντιμετωπιστεί και αυτό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER