Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 08:12

Καφαντάρης κατά πεδίου βολής στη Σχίζα

Γράφτηκε από την

 

 

Αντίθετος με την επαναλειτουργία του πεδίου βολής στη Σχίζα, αλλά και “ανήσυχος” για την ενδεχόμενη λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, δηλώνει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε από τον δήμο, ο δήμαρχος εξέφρασε την εξής άποψη για τα δύο ζητήματα: “Στο παρελθόν έχουν γίνει αγώνες μαζί με τους κατοίκους, για τη διακοπή της λειτουργίας του πεδίου βολής, καθώς η περιοχή μας έχει επιλέξει το δρόμο της αειφόρου ανάπτυξης. Είμαστε αντίθετοι στον επανασχεδιασμό της λειτουργίας του πεδίου βολής της Σχίζας, καθώς θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στην περιοχή μας, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Επίσης, εκφράζουμε την ανησυχία μας ως προς τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, καθώς λόγω της αύξησης των ωρών πτήσεως, ενδεχομένως να προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στην εμπορική χρήση του πολιτικού αεροδρομίου, για το οποίο όλη η Μεσσηνία επιδιώκει την αναβάθμιση και αξιοποίησή του”.