Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 08:29

Αθανασόπουλος για δημοτική αρχή Μεσσήνης: “Δεν γνωρίζει την καθημερινότητα των πολιτών

Γράφτηκε από την

 

 

Προεκλογικό κλίμα και... μέτριας έντασης αντιπαράθεση επικράτησε για μικρό χρονικό διάστημα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με αφορμή την ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας στην έδρα του δήμου και την επίσης γραπτή απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές.

Ας σημειωθεί ότι συνέχεια των παραπάνω αποτέλεσε και νέα χθεσινή ανακοίνωση του πρώτου, στην οποία επικρίνει τη δημοτική αρχή ότι “δεν γνωρίζει την καθημερινότητα αυτών που υπηρετεί και αυτοσυγχαίρεται αυτοθαυμαζόμενη”.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, ωστόσο, ο Γ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το δημοσίευμα του αντιδημάρχου, εκτιμώντας ότι εξέθετε την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο Τ. Τσερπές κάλεσε τον δημοτικό σύμβουλο “να μην συκοφαντούμε τον τόπο μας”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης υποστήριξε ότι τα στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν κατά 50% μείωση της παραβατικότητας στον Δήμο Μεσσήνης τα τελευταία τρία χρόνια, “σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα. Αναζητήσατε, είδατε τα στοιχεία της Αστυνομίας;” αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στον Γ. Αθανασόπουλο. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η δημοσιοποίηση ορισμένων πτυχών του μπορεί να βλάψει τον δήμο, έχει προσφερθεί κατ’ επανάληψη να ενημερώσει κατ’ ιδίαν οποιονδήποτε από τους επικεφαλής ή τους δημοτικούς συμβούλους το επιθυμεί -“δυστυχώς κανένας δεν έχει φανεί” υποστήριξε ο Γ. Τσώνης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τακτικές και ενέργειες της Αστυνομίας “που γίνονται, χωρίς να φαίνονται”. Κάλεσε, τέλος, όλους τους συμβούλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα, για να ξεσπάσει στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι “αν και εδώ μέσα όλοι υπερθεματίζουμε για την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί, κάποιοι την ευτελίζουν” -χωρίς πάντως να διευκρινίσει σε ποιους ή σε τι αναφέρεται.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες, εξ άλλου, υπήρξε και νέα ανακοίνωση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γ. Αθανασόπουλου για το επίμαχο θέμα της ασφάλειας στη Μεσσήνη, στην οποία εκφράζει την άποψη ότι στη δημοτική αρχή “δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν” και συνεχίζει: “Η απελθούσα (sic) δημοτική αρχή αντιδρώντας στις επισημάνσεις μας για τα ζητήματα καθημερινότητας στο Δήμο Μεσσήνης, απέδειξε ότι δεν γνωρίζει το μέγεθος και τη διάσταση του προβλήματος. Οταν κάποιος δεν γνωρίζει την καθημερινότητα αυτών που υπηρετεί, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι προφανές ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αυτοσυγχαίρεται αυτοθαυμαζόμενος! Η αυριανή δημοτική αρχή δεν θα κλείσει τα μάτια στο πρόβλημα ασφάλειας που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης. Δεν θα κρυφτεί πίσω από άλλες υπηρεσίες και δεν θα προσπαθήσει να μεταβιβάσει αλλού τις ευθύνες. Θα δώσει μάχη -πιέζοντας, δρώντας και απαιτώντας- προκειμένου να επιβάλει μια άλλη λειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και θα φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό του δήμου μας. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι λύσεις θα δοθούν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και κυρίως μέσα από τη συνεχή, συστηματική και καθημερινή παρακολούθηση της δημοτικής αρχής. Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Δεν κρυβόμαστε και δεν διστάζουμε, γιατί θέλουμε έναν δήμο δυνατό και δημιουργικό στον οποίο να μπορείς να ζήσεις και να επενδύσεις”.