Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 20:28

Συμπληρωματικά έργα ομβρίων στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Συμπληρωματικά έργα ομβρίων στη Μεσσήνη

Συμπληρωματικά έργα ομβρίων, προϋπολογισμού 2.490.000 ευρώ, προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος Ι”, με στόχο την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας στην πόλη της Μεσσήνης από ενδεχόμενη πλημμύρα του Παμίσου, σε βάθος 50ετίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα τόσο τη μελέτη του έργου, όσο και την προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει ο δήμος με τη ΔΕΥΑΜ, ως φορέα υλοποίησής του.

Οπως δήλωσε προς το Σώμα η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου -που επέδειξε και σχεδιάγραμμα με τις συνέπειες που θα έχει για την “ανοχύρωτη” Μεσσήνη μια πλημμύρα του Παμίσου σε ορίζοντα 50ετίας- η μελέτη προβλέπει κατασκευή έργων για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων σε υφιστάμενους αποδέκτες. Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων υδάτων διαφόρων διαστάσεων, υδροφρεάτια και φρεάτια επισκέψεως, με στόχο “να ανακουφιστεί σημαντικά το σύνολο της περιοχής στο οποίο σήμερα λιμνάζουν όμβρια ύδατα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στα οχήματα, στους πεζούς, αλλά και αποφυγή πλημμυρών σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι θέσεις όπου θα κατασκευασθούν τα δίκτυα είναι: α) Επί της οδού Δημάρχου Σταύρου Τσούση, από πλατεία Μεσσήνης έως και το πρώην παγοποιείο, 340 μέτρα αγωγοί διαμέτρου 1.000mm. β) Από διασταύρωση της οδού Καπετάν Κρόμπα με Κυριάκου έως τη διασταύρωση Καπετάν Κρόμπα με Δημάρχου Σταύρου Τσούση, 200 μέτρα αγωγοί διαμέτρου 600 mm. γ) Από διασταύρωση της οδού Σπυροπούλου με οδό Κούτσικα έως οδό Παύλου Μπακογιάννη, 330 μέτρα αγωγών διαμέτρου 1.000 mm. δ) Από διασταύρωση της οδού Ιερέως Β. Μαυροειδή με Εθνάρχου Μακαρίου έως οδό Κούτσικα -και από τις δύο πλευρές του δρόμου- αγωγοί συνολικού μήκους 750 μέτρων (375 μέτρα ανά πλευρά) και διαμέτρου 600 mm. ε) Επί της οδού Τάσου Αλεβίζου από διασταύρωση ε.ο. Μπούκας - Σπιταλίου έως και διασταύρωση με οδό Καπετάν Κρόμπα, 415 μέτρα αγωγών διαμέτρου 600 mm. στ) Κατασκευή κλειστού τσιμεντένιου οχετού μήκους 560 μέτρων από τη διασταύρωση Παύλου Μπακογιάννη με οδό Κούτσικα έως και φυσικό αποδέκτη. ζ) Κατασκευή ανοικτού τσιμεντένιου αγωγού μήκους 110 μέτρων, σε συνέχεια του υπάρχοντος ανοικτού αγωγού που βρίσκεται στο εικονοστάσι στη διασταύρωση Εθνάρχου Μακαρίου με Μιχαήλ Στασινοπούλου έως αποστραγγιστική τάφρο. η) Κατασκευή ανοικτού τσιμεντένιου αγωγού μήκους 150 μέτρων στα παλαιά σφαγεία Μεσσήνης.

Επιπλέον, συνέχισε η Γ. Παναγοπούλου, θα κατασκευαστούν δίκτυα ομβρίων, υδροφρεάτια και φρεάτια επισκέψεως και σε άλλα τμήματα του ήδη υφιστάμενου δικτύου ομβρίων.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER