Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 08:44

Καλαμάτα: Προχώρησε η διοικητική αποβολή για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

 

Στη διοικητική αποβολή του επαγγελματία που διαφωνούσε με την απαλλοτρίωση στην περιοχή προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, και το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή” προχωράει κανονικά, σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Νίκα και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασ. Τζαμουράνη.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο κ. Νίκας είπε ότι “προχωράμε τη διοικητική αποβολή. Η απαλλοτρίωση του χώρου είχε γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Δήμος Καλαμάτας ζήτησε εφόσον το Δημόσιο δεν μπορούσε να πάρει τη γη που είχε πληρωθεί, να κάνει τις σχετικές διαδικασίες. Το έργο προχωράει. Οπου υπάρχουν προβλήματα, έχουμε το θάρρος να κάνουμε τη διοικητική αποβολή”.

Ο κ. Τζαμουράνης παρατήρησε πως “έχει ήδη γίνει η διοικητική αποβολή. Ενημερώσαμε την Περιφερειακή Ενότητα, έχουμε δώσει και στον εργολάβο τα απαραίτητα χαρτιά που αποδεικνύουν τις ενέργειες του δήμου. Δεν έχουν γίνει ενστάσεις επ’ αυτών κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο να μην εφαρμοστεί”.

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ανοίξει ο δρόμος, στο τέρμα της Ναυαρίνου, από το “Φιλοξένια” έως το “Φωτεινή”, που έχει μονοδρομηθεί, λόγω των εργασιών για τον αγωγό ομβρίων.

Το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή των οδών Λακωνικής - Ναυαρίνου και της 1ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοι Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.