Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 10:45

Βραβείο Bravo για ποδηλατόδρομους στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Mε το βραβείο Bravo για τη δημιουργία δικτύων ποδηλατόδρομων στην πόλη της Καλαμάτας, τιμήθηκε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Π. Νίκας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Χαρούμενος χθες ο κ. Νίκας είπε ότι πρόκειται για το 7ο βραβείο που παίρνει ο δήμος - και εξήγησε πως χαίρεται “γιατί έχουμε υποστεί μεγάλη κριτική. Είναι για τον νέο ποδηλατόδρομο και για τις προσπάθειες που κάνει η πόλη για πράσινες μετακινήσεις, φιλικές προς το περιβάλλον”.

Παρατήρησε ότι “γίνεται συνείδηση ότι πρέπει να πεζοπορούμε, γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε σωστά τα πεζοδρόμια μας, να έχουμε ποδηλατόδρομους και να τους χρησιμοποιούμε και πεζόδρομους, όπου θα αποκλείονται τα αυτοκίνητα. Αν θέλουμε να έχουμε μια πόλη ελκυστική, οι επιλογές μας πρέπει να είναι πεζόδρομοι, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι πρώτα απ’ όλα”.

Ανέφερε, ακόμα, πως “βελτιωνόμαστε ως προς την κατασκευή τους, αποκτούμε εμπειρίες. Στον παλιό ποδηλατόδρομο υπάρχουν κάποια προβλήματα και μέχρι το Πάσχα θα φροντίσουμε να τα τακτοποιήσουμε”.

Ωστόσο, εξέφρασε τη στενοχώρια του γιατί, όπως είπε, “σ’ ένα βίντεο παρουσιάζονταν ως έργα του ΕΣΠΑ έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έργα που πληρώνει ο καλαματιανός λαός, γιατί υπάρχει δάνειο για τα συγκεκριμένα έργα”. Τέτοια ήταν η ανάπλαση του χώρου στα “Ουζάκια” - και κατά το δήμαρχο αυτό “είναι μια παραχάραξη της αλήθειας, της πραγματικότητας”.

Υπενθύμισε ότι και ο ποδηλατόδρομος χρηματοδοτήθηκε από την ΕΤΕπ, όπως και οι αναπλάσεις σε Ηρώων - Αύρας και τα γήπεδα.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/4Ecmc8FQnbc}