Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 17:51

Παράταση ολοκλήρωσης σε τρία έργα του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Παράταση ολοκλήρωσης σε τρία έργα του Δήμου Οιχαλίας

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 στην προθεσμία για την περάτωσή τους έδωσε σε τρία έργα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το πρώτο από τα έργα αυτά αφορά τη βελτίωση δρόμου Δασοχωρίου - Ανω Μέλπειας έως οικισμό Αράχωβας, στη Δημοτική Ενότητα Ανδανίας, με δαπάνη 574.595,35 ευρώ κατά τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2015. Ας σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το έργο έχει λάβει συνολικά 11 παρατάσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η προθεσμία δίνεται “προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής (στηθαία ασφαλείας και διαγράμμιση), αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να εκτελεσθούν εργασίες ασφάλειας του έργου (κατασκευή επί πλέον τεχνικών για προστασία από καταπτώσεις κ.λπ.)”.

Το δεύτερο από τα έργα, που έλαβε παράταση για την ολοκλήρωσή του, είναι οι εργασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις θεομηνίες στον Δήμο Οιχαλίας. Η παράταση στο συγκεκριμένο έργο, δαπάνης σύμφωνα με τη σύμβαση 246.396,77 ευρώ, δόθηκε “λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν την ολοκλήρωση τεχνικού έργου μέσα σε ποτάμι στην Τ.Κ. Στασίμου και τη σύνταξη και έγκριση των απαραίτητων επιπλέον εγγράφων για ποσότητες εργασιών που δεν προέβλεπε η μελέτη, αλλά κρίθηκαν απαραίτητες για την άρτια και έντεχνη εκτέλεση του έργου”. Η συγκεκριμένη παράταση του έργου -η σύμβαση για το οποίο υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2017- είναι η 6η.

Τέλος, το τρίτο έργο που έλαβε παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί, δαπάνης 245.495,79 ευρώ κατά τη σύμβαση -που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2015- είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Παραπούγκι και την Κάτω Μέλπεια. Η παράταση -που είναι η 9η για το συγκεκριμένο έργο- δίνεται προκειμένου να κατασκευαστεί μια δεξαμενή στο Παραπούγκι, να ολοκληρωθεί το δίκτυο ύδρευσης στις δύο τοπικές κοινότητες και να συνταχθούν τα απαραίτητα τεχνικά έγγραφα.

Και στις τρεις περιπτώσεις, οι παρατάσεις δόθηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισε ο σύμβουλος Δημήτρης Μπινίσκος.


NEWSLETTER