Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 15:09

Υπογράφηκε η σύμβαση για το δίκτυο ομβρίων Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Υπογράφηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης η σύμβαση του έργου κατασκευής δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσήνης και των γύρω χωριών, η δαπάνη για το οποίο θα ανέλθει σε 335.100,28 ευρώ.

Η σύμβαση, που υπέγραψαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και η εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου Κατερίνα Σηφάκη, προβλέπει ότι το έργο, αρχικού προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 800.000 ευρώ -πριν τις εκπτώσεις στον σχετικό διαγωνισμού-, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019. Οι εργασίες, όπως τονίστηκε, θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές, στις αρχές του νέου χρόνου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ακολουθήσει και ένα ακόμα μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσήνης, με προϋπολογισμό περί το 1,3 εκ. ευρώ.

Οπως διευκρινίστηκε, το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την κατασκευή τμημάτων του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων, υδατοφρεατίων και φρεατίων επισκέψεως μέσα στην πόλη της Μεσσήνης με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται σήμερα.

Με την κατασκευή του έργου, εξήγησε ο δήμαρχος, θα ανακουφιστεί σημαντικά το σύνολο της περιοχής στο οποίο σήμερα λιμνάζουν όμβρια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στα οχήματα, τους πεζούς ενώ παράλληλα θα αποφευχθούν πλημμύρες σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα, που έχουν ως συνέπεια την καταστροφή περιουσιών.

Ειδικότερα, δίκτυα θα κατασκευαστούν α) επί της οδού Πατρίκη, από οδό Παύλου Πτωχού έως οδό Σπυροπούλου, β) επί της οδού Σπυροπούλου από οδό Πατρίκη έως οδό Δημ. Κούτσικα, γ) επί της οδού Κολοκοτρώνη από οδό Μαιζώνος έως οδό Ηλιοπούλου, δ) επί της οδού Νικάδη από οδό Κουτήφαρη έως οδό Ελευθερίας ε) επί της οδού Πολυτεχνείου από οδό Κουμουνδούρου έως οδό 28ης Οκτωβρίου, στ) επί της οδού Κοδριγκτώνος από την οδό Πολυτεχνείου και εν συνεχεία επί της οδού Αριστομένους έως και την οδό Συνταγματάρχου Μπουλούκου, ζ) επί της οδού Καπετάν Κρόμπα από οδό Μητροπολίτη Αναγνωσταρά έως οδό Σταύρου Τσούση, η) επί της οδού Καπετάν Κρόμπα από οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου έως οδό Γεωργίου Παπανδρέου, θ) επί της οδού Ευξείνου Πόντου από οδό Δαρδανελίων έως οδό Καπετάν Κρόμπα, ι) επί της οδού Χιλής από οδό Κωνσταντινουπόλεως έως οδό Σμύρνης, ια) επί της οδού Αριστομένους από την οδό Συνταγματάρχου Μπουλούκου έως και τον ανοικτό ρύακα και ιβ) επί της παρόδου Μαυροματίου.

Εκτός από τα πιο πάνω τμήματα, όπως διευκρινίστηκε, θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων, υδατοφρεάτια και φρεάτια επισκέψεως και σε άλλα τμήματα του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων στην πόλη της Μεσσήνης.