Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 08:28

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε η πεζοδρόμηση και του υπολοίπου της οδού Ιατροπούλου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εγκρίθηκε η πεζοδρόμηση και του υπολοίπου της οδού Ιατροπούλου

 

Το έργο ολοκλήρωσης πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας το 2019.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Τα 120.000 ευρώ της χρηματοδότησης προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και τα 80.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης, σκοπός του έργου είναι η απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου, ελκυστικού και φιλικού προς το περιβάλλον, στον πολίτη και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Κριτήρια του σχεδιασμού της παρέμβασης αυτής είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής ανάπλασης και η ενοποίηση όλων των παρεμβάσεων που έχουν γίνει έως τώρα στο κέντρο της πόλης, ώστε να λειτουργούν ως μία ενιαία ζώνη πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου.

Οι σημαντικές εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν, αφορούν: καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, σκυροδετήσεις, επιστρώσεις εξωτερικών χώρων (κυβόλιθοι, πλάκες από μάρμαρο Καβάλας, φιλέτα μαρμάρου κ.λπ.), ανακατασκευή επιχρισμάτων, τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, δημιουργία νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, φύτευση πρασίνου κ.λπ.


NEWSLETTER