Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 09:02

Μειοδότης για την ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Με ποσοστό έκπτωσης 20,81% δημοπρατήθηκε το έργο για την ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, καθώς χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας επικυρώθηκε το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Συνολικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν 7 εταιρείες, όμως μόνο 3 από αυτές είχαν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που ήταν απαραίτητα για την εγκυρότητα της συμμετοχής τους. Από τις 3 εναπομείνασες εταιρείες τη μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε η εταιρεία «Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.» και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης.

Να τονίσουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 432.750 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 259.650 ευρώ και η συμβατική υποχρέωση για την ολοκλήρωσή του είναι 5 μήνες.

Επίσης έγινε έγκριση του πρακτικού ΙΙ ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Βελτίωση προαυλείου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και επισκευή κτηρίου». Οπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο προσωρινός ανάδοχος που είχε δώσει έκπτωση 60,19% αφού κλήθηκε να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τους όρους και έτσι προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ικτίνος Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 42,27%, η οποία με τη σειρά της θα κληθεί να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το έργο αυτό πάντως τείνει να γίνει σίριαλ, καθώς λόγω της μεγάλης αρχικής έκπτωσης από την πρώτη εταιρεία είχαν ζητηθεί εξηγήσεις από την Οικονομική Επιτροπή για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου και για τα υλικά, και ουσιαστικά η εταιρεία παραδεχόταν ότι θα ζημιωθεί. Ωστόσο η Επιτροπή με οριακή πλειοψηφία χάρη στην ψήφο της προέδρου είχε προχωρήσει στην ανακήρυξη της εταιρείας ως προσωρινού αναδόχου.

Επίσης χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε επικύρωση του αποτελέσματος κλήρωσης Μη.Μ.Ε.Δ. για τον ορισμό της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανακαίνιση δημοτικού κτηρίου Αθ. Κοκκώνη».

Κ.Μπ.