Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 09:24

Ενημέρωση για το πρώην αεροδρόμιο Τριόδου

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση για το πρώην αεροδρόμιο Τριόδου

Τον αρχηγό ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για την επιθυμία αλλαγής στη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου της Τριόδου, καθώς και για τα σχέδια μετατροπής του σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνάντηση έγινε στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ - ενώ η τελική απάντηση στα αιτήματα της δημοτικής αρχής θα δοθεί από το υπουργείο Αμυνας.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες ο Στ. Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής: Σε πρώτη φάση να γίνει η υλοποίηση του έργου ασφαλτόστρωσης του διαδρόμου. Σε δεύτερη φάση, η κατασκευή του συνόλου των υποδομών και εγκαταστάσεων που προτείνει το master plan. Σύμφωνα με το οποίο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος στον αρχηγό ΓΕΑ, προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (κυκλική πίστα, ασφαλτόστρωση, εξοπλισμός ασφάλειας των αγώνων, κερκίδες, πάρκινγκ, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων κ.λπ.).
Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι για την υλοποίηση και των δύο αυτών φάσεων και για να είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τροποποιηθούν οι όροι του παραχωρητηρίου και να αρθεί το προσωρινό της παραχώρησης.
«Ο αρχηγός της Αεροπορίας κατανόησε απολύτως το αίτημα μας και θα είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, με στόχο το όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και της Αεροπορίας», είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος.


NEWSLETTER