Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 15:03

Εκπονούν Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Εκπονούν Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Μεσσήνης

Οι διαδικασίες για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του δήμου ξεκίνησαν στο Δήμο Μεσσήνης.

Χθες στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της εταιρείας “Ι. Κουγιανός και Συνεργάτες Ε.Ε.” -είναι η ανάδοχος εταιρεία για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ του δήμου- με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργία Παναγοπούλου.

Στην ανάδοχο δόθηκαν στοιχεία, μελέτες και σχέδια για την απόκτηση μιας αρχικής εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου. Δόθηκε έμφαση στις σημαντικές αλλαγές στην πόλη της Μεσσήνης, ύστερα από την αστική ανάπλαση του κέντρου της και τον σχεδιασμό που έγινε με την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο “Ανοιχτό κέντρο εμπορίου Μεσσήνης” στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι, μέσα από την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και ύστερα από ανοιχτή διαβούλευση με τους δημότες, να καθοριστούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός για την βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα στο Δήμο Μεσσήνης. Ως περίοδος σχεδιασμού του ΣΒΑΚ του δήμου ορίστηκαν τα 10 χρόνια, ενώ τους προσεχείς μήνες θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτάσεων που θα ενταχθούν στο ΣΒΑΚ.


NEWSLETTER